Overlast

Woonmeij vindt prettig wonen belangrijk. Om die reden staat in onze algemene huurvoorwaarden dat u als huurder rekening moet houden met uw buren en omgekeerd en dat u geen overlast of hinder mag veroorzaken. U leest hieronder wat u kunt doen om ergernis of overlast te voorkomen of te verhelpen.

Maak het bespreekbaar

Hebt u last van uw buren of ergert u zich aan hun woongedrag? Maak het dan bespreekbaar door er met elkaar over te praten. Uw buren hebben misschien helemaal niet in de gaten dat u last hebt van hun woongedrag. Hier leest u enkele tips, suggesties en mogelijke oplossingen.

Buurtbemiddeling

Als u een conflict met uw buren hebt, kunt u ook de onafhankelijke bemiddelaars van Buurtbemiddeling inschakelen. Zij kijken of uw conflict bemiddelbaar is. Samen kunt u er dan onder begeleiding uit proberen te komen. Goed nieuws: in de praktijk eindigt 80% van de behandelde conflicten met heldere schriftelijke afspraken. In Schijndel en Sint-Oedenrode kunt u contact opnemen met Wilco van den Berg van Welzijn de Meierij (073) 544 14 14. In Sint-Michielsgestel belt u naar Vincent Gil Toresano van BINT (073) 551 54 32.

Geef het aan ons door

Komt u er samen niet uit? Dan kunt u de overlast melden. Onze sociaal adviseur onderzoekt uw melding. In alle gevallen geeft de sociaal adviseur advies. Woonmeij gaat vertrouwelijk met de situatie om en kiest geen partij, tenzij het gaat om zaken die in strijd zijn met onze algemene huurvoorwaarden. Overlast kunt u melden via info@woonmeij.nl.

Bij drugsoverlast

Als een huurder in onze woning hennep kweekt, treden we hard op. Zodra we een hennepkwekerij aantreffen, starten we direct een juridische procedure om de huurovereenkomst te ontbinden en de woning te ontruimen. Deze maatregel maakt deel uit van de gezamenlijke aanpak drugsoverlast. Dat is een overeenkomst tussen de regionale woningcorporaties, politie, gemeenten en energieleveranciers. Uitzetting is drastisch maar wel helder. Wat telt is dat strikt beleid rond drugs de leefbaarheid bevordert.

Contact

Hebt u vragen? Neem dan contact op met onze sociaal adviseurs. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 13.00 uur via (073) 544 06 06 of info@woonmeij.nl.