Home » Over woonmeij » Actueel

Actueel

Meer geld voor huurwoningen en huurders

Vandaag, op Prinsjesdag, is bekendgemaakt dat het kabinet de huurtoeslag met ruim 30 euro per maand verhoogt voor 1,5 miljoen huishoudens. Ook zijn er extra miljoenen beschikbaar voor investeringen in betaalbare woningen. 
 
 

Opruimen in Sint-Michielsgestel

De derde fase van de duurzame verbetering en het groot onderhoud in Sint-Michielsgestel is gestart! Vrijdagochtend staken we samen met de bewoners van de Beekkant de handen uit de mouwen en ruimden we de zolders leeg. Zo kan de aannemer Caspar de Haan onderhoud & renovatie straks lekker doorwerken.

Oplevering verduurzamingspilot Den Dungen

Gisteren vierden we de oplevering het project Euwsel en Staakakker in Den Dungen. Een pilot waarbij we samen met Orly & Endevoets en Kemkens 17 woningen tot Nul op de meter (NOM) renoveerden. Op deze zonnige middag sloten we het project gezellig af samen met de bewoners. Het was een intensief project waarbij we veel geleerd hebben wat we kunnen gebruiken voor volgende projecten. 

Doe mee in ons merkverhaal!

Altijd al willen schitteren in een video? Dan zoeken we jou! Woonmeij zoekt huurders uit Meierijstad en Sint-Michielsgestel voor een video over ons nieuwe merkverhaal. Jong, oud, groot, klein, alleenstaand of samenwonend - iedereen is welkom! Wil je alleen deelnemen of gezellig samen met je gezin of buren? 

Overeenkomst Roots ondertekend!

We zijn weer een stap verder in het bouwproject Roots! Vanmorgen tekenden we samen met Hoedemakers, Okko en Van Stiphout de aanneemovereenkomst.
Dit project vlak bij de Dommel in Sint-Oedenrode bestaat uit in totaal 56 woningen, waarvan 21 sociale huurappartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens (het blauwe gebouw). De overige 35 woningen zijn koopwoningen.

Meij magazine nr. 16

De 16e editie van ons Meij Magazine is klaar. Dat betekent dat er weer volop leesvoer op je deurmat is gevallen deze week. Dit keer lees je over o.a.:

  • honkvaste en gouden huurders
  • nieuwbouwprojecten 
  • mantelzorgondersteuning
  • themabijeenkomsten met onze huurders
  • lessen duurzaamheid op de basisschool

Feestelijke opening Oranjehof Schijndel

Vanmiddag was het zover: de ingebruikname van de 29 appartementen gelegen aan de Bernhardstraat in Schijndel door cliënten en medewerkers van Reinier van Arkel. 

Verschil in energielabels: zo zit dat

Je hebt het misschien in de krant gelezen vorige week. Soms hebben twee dezelfde huurhuizen twee verschillende energielabels. Het ene huis heeft bijvoorbeeld energielabel A++, het andere label C. Hoe zit dat?

Thuispoort: in 2024 een regionale website voor woningzoekenden

We willen het zoeken naar een woning zo makkelijk mogelijk maken. Daarom werken we samen met BrabantWonen, Zayaz, Mooiland, JOOST, Woonveste, Charlotte van Beuningen, Area en Woonmeij in de regio Noordoost-Brabant en Gennep. Samen zetten we vanaf april 2024 alle vrijkomende huurwoningen uit de regio op één website: www.thuispoort.nl.

Woningcorporatiebazen privé actief als vastgoedbelegger

Donderdag 22 juni was er een uitzending van Nieuwsuur met bovenstaande titel. Uit een door Nieuwsuur ingesteld onderzoek blijkt dat er commissarissen en bestuurders zijn, die privé woningen verhuren. Soms zelfs in het werkgebied van de corporatie. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft een aantal commissarissen inmiddels de functie neergelegd. Enkele bestuurders verkopen hun bezit. https://nos.nl/l/2479908

In het onderzoek komt de vraag naar voren of bestuurders en commissarissen dit als prive persoon mogen doen. Of het verstandig is om te doen? Of er sprake is van belangenverstrengeling? Of lijkt het daar alleen maar op?