Home » Over woonmeij » Actueel

Actueel

Aedes benchmark 2022

Ook dit jaar werd door Aedes, de branchevereniging voor alle woningcorporaties, de Aedes-benchmark gehouden. De benchmark biedt corporaties inzicht in hun prestaties en maakt deze onderling vergelijkbaar. De benchmark geeft handvatten om prestaties te verbeteren, van elkaar te leren en meer samen te werken.

Viering hoogste punt woningen en appartementen Irenestraat

Op de plek van voormalige basisschool ‘de Touwladder’ in Sint-Michielsgestel bouwt Woonmeij samen met aannemer Hoedemakers 38 sociale huurwoningen. Waar op 19 april nog de eerste paal de grond in ging, werd vandaag, op 24 november, het hoogste punt bereikt. Tijd voor een feestje met betrokken partijen én voor de toekomstige bewoners het moment om alvast een kijkje te nemen in de woning!

Transformatie kantoorpand Kortestraat in volle gang

Samen met projectontwikkelaar Okko realiseert Woonmeij 28 sociale huurwoningen aan de Kortestraat 3A in Sint-Oedenrode. In het voormalige kantoorpand, bestaande uit twee verdiepingen, worden nul-op-de-meter appartementen gerealiseerd. Het pand wordt verduurzaamd en gasloos uitgevoerd. De uitvoering is in handen van Hoedemakers bouw en ontwikkeling.

Europese kennisuitwisseling

Vorige week was een aantal collega's van Woonmeij een paar dagen in Keulen. Vanuit het internationale Interreg North West Europe (NWE) programma wisselden zij kennis uit met corporaties uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië. Hoe gaan andere Europese sociale huisvesters om met de verduurzaming? Enorm leerzaam en interessant! De trip was een ware energiesprong voor onze organisatie.

Kennis kun je vermenigvuldigen door te delen. Een spreuk waar we bij Woonmeij 100% achter staan.

Feestelijke oplevering energieneutrale woningen ‘t Liereke

Donderdag 10 november vierde Woonmeij samen met de bewoners de oplevering van ’t Liereke in Sint-Michielsgestel. De 36 sociale huurwoningen uit 1976 zijn verduurzaamd en nu volledig nul-op-de-meter (NOM). Een bijzonder project waarbij de bewoners tijdens de renovatie in hun woning woonden. De renovatie is uitgevoerd door de Bonth van Hulten en gesubsidieerd vanuit het Europees ondersteuningsprogramma MustBe0 van Interreg.

Algemene ruimte Klokakker opgeknapt

Deze week gingen we aan de slag bij de Klokakker in Sint-Michielsgestel. De algemene ruimte werd opgeknapt door bewoners en medewerkers van Woonmeij samen met onze ketenpartners. Dit stond een paar jaar geleden al op de planning maar moest uitgesteld worden door corona. Trots zijn wij op de samenwerking tussen alle partijen om te komen tot een mooi resultaat.

Gouden huurders

Afgelopen dinsdag konden we eindelijk weer het gouden jubileum vieren met onze huurders die al 50 jaar huren. Mark Wonders trapte af met een praatje over de jaren van sleuteluitgifte 1972 en 1973. Er waren ook 19 genodigden aanwezig van 10 woningen uit de Van Oost-Frieslandstraat in Schijndel die hier dus al 50 jaar bij elkaar wonen. Best bijzonder!

Bouw 26 appartementen Kasteellaan Sint-Oedenrode van start

Op de plek van het voormalige Fioretti College aan de Kasteellaan in Sint-Oedenrode bouwt Woonmeij 26 sociale huurwoningen. 

Oproep nieuwe inwoners Meierijstad

Bent u een nieuwe inwoner van 18 jaar of ouder en bent u in Meierijstad komen wonen tussen 1 september 2021 en 1 september 2022? Dan nodigt Gemeente Meierijstad u uit om kennis te maken op woensdag 12 oktober a.s.

Woonmeij zondag 11 sept. 16.00 uur bij SBS6

Wil je weten wat het werk van een woningcorporatie inhoudt? Deze maand zendt SBS6 weer een aantal afleveringen van de serie Helden van Nu uit. Dit keer staat het werk van woningcorporaties centraal. Verschillende invalshoeken komen aan bod, zoals: betaalachterstanden, duurzaamheid, leefbaarheid, samenwerking met huurders.