Home » Over woonmeij » Organisatie

Organisatie

Woonmeij is een woningcorporatie met ruim 5300 woningen in de gemeentes Meierijstad (regio’s Schijndel en Sint-Oedenrode) en Sint-Michielsgestel. Met hart voor wonen draagt Woonmeij graag haar steentje bij aan de woonwensen van onze huurders en woningzoekenden. Daarom werken wij voor nu en in de toekomst aan een ruime keuze in voldoende, betaalbare en duurzame woningen. En zetten wij ons, samen met huurders en lokale partners, in voor vitale buurten, wijken en dorpen. Want wonen doen we samen. Ook hebben we in ons werkgebied bedrijfspanden, parkeerplaatsen en garageboxen te huur.

Historie

Woonmeij ontstond op 1 januari 2018 uit een fusie tussen bouwvereniging Huis & Erf (Schijndel en Sint-Michielsgestel) en woningbouwvereniging Wovesto (Sint-Oedenrode). De voormalige corporaties vervulden gedurende vele jaren hun volkshuishoudelijke taken, Huis & Erf sinds 5 november 1917 en Wovesto sinds 18 oktober 1969.

Missie

Als woningcorporatie zorgen wij voor voldoende, betaalbare en duurzame woningen voor huurders en woningzoekenden, die zelf niet in woonruimte kunnen voorzien. Hun woonwensen zijn voor ons het vertrekpunt voor een divers woningaanbod. Ook werkt Woonmeij, samen met huurders en lokale partners, aan een vitale woonomgeving. Dat u zorgeloos kunt huren en wonen, daarvoor klopt ons hart voor wonen.

Koersplan

In ons Koersplan omschrijven we onze visie en we leggen uit hoe we onze missie handen en voeten geven. Dat doen we door te benoemen welke koers we in de periode 2019-2030 varen. En door in het Koersplan onze maatschappelijke-, vastgoed-, financiële- en organisatiedoelen op te nemen. Het Koersplan is tot stand gekomen in samenspraak met onze huurders en belanghouders. Ook bij de uitwerking en realisatie zullen zij een belangrijke stem hebben.

Organogram

Woonmeij heeft 65 medewerkers. Zij zetten zich dagelijks met hart voor wonen in voor de belangen van onze huurders en woningzoekenden. Het organogram van Woonmeij bekijkt u hier.

Kwaliteit

Woonmeij is in het bezit van het keurmerk KWH-Huurlabel. KWH staat voor Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector. Met dit keurmerk bent u er zeker van dat wij een goede dienstverlening bieden. Zodat u zorgeloos kunt huren.

Meten en verbeteren

Het KWH onderzoekt voor Woonmeij de waardering van onze huurders voor onze dienstverlening.

Hoe waardeert u:

  • het contact met ons;
  • de informatie die u van ons ontvangt;
  • de uitvoering van reparaties of onderhoud?

Op deze en veel andere vragen haalt KWH de mening van onze huurders met behulp van vragenlijsten op. Door uw antwoorden weten wij waar u tevreden over bent, wat u belangrijk vindt en wat er beter kan. Zo kunnen wij onze dienstverlening direct aanpassen en verbeteren.

Wij onderzoeken doorlopend de waardering van onze huurders. Als in de toekomst de waardering voor de dienstverlening opnieuw voldoende is, wordt het KWH-Huurlabel verlengd.