Goed voorbereid op huren

Passend toewijzen

Wat houdt "passend toewijzen" precies in? Passend toewijzen betekent dat je kunt reageren op een woning van Woonmeij als het aantal gezinsleden en het inkomen aansluit bij hetgeen wordt aangeboden. De voorwaarden waar je aan moet voldoen, vind je terug in de advertentie op www.onshuiz.nl maar ook in dit overzicht.

Samen op een huurcontract?

Alleen met uw partner kunt u samen op het huurcontract. Let op: Kinderen, ouders, broers en zussen komen hiervoor dus niet in aanmerking.

Huurcontract en algemene huurvoorwaarden

Als u bij Woonmeij een woning gaat huren, is het wel zo prettig dat u vooraf de inhoud kent van het huurcontract dat we samen ondertekenen. In het contract maken we afspraken met elkaar. Over uw en onze rechten, verantwoordelijkheden en plichten. Vóór ondertekening krijgt u van ons een concept-huurcontract met de algemene huurvoorwaarden die hierop van toepassing zijn.

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in huurkosten, gebaseerd op het inkomen en vermogen in het jaar waarin u de toeslag aanvraagt. Lees hier meer over huurtoeslag.

Wat mag u verwachten van een sociale huurwoning?

Wanneer u een woning krijgt aangeboden moet u er rekening mee houden dat er geschilderd en behangen moet worden. Er zijn natuurlijk nog meer zaken waar u aan moet denken. Maar wat kunt u nu wel en niet verwachten bij het aanvaarden van een sociale huurwoning? Een duidelijk overzicht vindt u hier.

Nuttige adressen en telefoonnummer

Bij een verhuizing hebt u al genoeg aan uw hoofd. De belangrijkste adressen en telefoonnummers hebben wij daarom voor u op een rij gezet. Wanneer u deze folder doorloopt en de acties afhandelt, kunt u weer een aantal onderdelen van uw checklist afvinken. Dit geeft rust in de toch al drukke tijden van verhuizing.