Goed voorbereid op huren

Passend toewijzen

Wat houdt "passend toewijzen" precies in? Passend toewijzen betekent dat je kunt reageren op een woning van Woonmeij als het aantal gezinsleden en het inkomen aansluit bij hetgeen wordt aangeboden. De voorwaarden waar je aan moet voldoen, vind je terug in de advertentie op Thuispoort.nl maar ook in dit overzicht

Samen op een huurcontract?

Alleen met jouw partner kunt je samen op het huurcontract. Let op: Kinderen, ouders, broers en zussen komen hiervoor dus niet in aanmerking.

Huurcontract en algemene huurvoorwaarden

Als je bij Woonmeij een woning gaat huren, is het wel zo prettig dat je vooraf de inhoud kent van het huurcontract dat we samen ondertekenen. In het contract maken we afspraken met elkaar. Over jouw en onze rechten, verantwoordelijkheden en plichten. Vóór ondertekening krijgt je van ons een concept-huurcontract met de algemene huurvoorwaarden die hierop van toepassing zijn.

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in huurkosten, gebaseerd op het inkomen en vermogen in het jaar waarin je de toeslag aanvraagt. Lees hier meer over huurtoeslag.

Wat mag je verwachten van een sociale huurwoning?

Wanneer je een woning krijgt aangeboden moet je er rekening mee houden dat er geschilderd en behangen moet worden. Er zijn natuurlijk nog meer zaken waar je aan moet denken. Maar wat kunt je nu wel en niet verwachten bij het aanvaarden van een sociale huurwoning? Een duidelijk overzicht vind je hier.

Nuttige adressen en telefoonnummer

Bij een verhuizing heb je al genoeg aan je hoofd. De belangrijkste adressen en telefoonnummers hebben wij daarom voor je op een rij gezet. Wanneer je deze folder doorloopt en de acties afhandelt, kun je weer een aantal onderdelen van jouw checklist afvinken. Dit geeft rust in de toch al drukke tijden van verhuizing.