Huurbetaling

Wanneer je huurt van Woonmeij moet je de huur voor de eerste van de maand betalen. Dit kun je regelen met een automatische incasso. Nadat je een machtiging voor een automatische incasso hebt getekend, wordt de huur op de eerste van de maand automatisch afgeschreven. Je hebt geen omkijken meer naar het betalen van de huur. Wijzigingen in de huurprijs worden automatisch doorgevoerd, makkelijk toch?

Het bankrekeningnummer voor de huurbetaling is NL32RABO0147109000 t.n.v. Woonmeij te Schijndel.

In het huurdersportaal van Woonmeij vind je jouw openstaande betalingen.

In de brochure "Huur betalen" vind je informatie over:

  • automatische incasso
  • huurachterstand
  • betalingsregeling
  • professionele hulpverlening 
Heb je een huurachterstand?

Dan volgen wij een vaste werkwijze. Heb je de huur niet betaald? Dan ontvang je na twee weken een ingebrekestelling van ons. Dit is het moment waarop Woonmeij je in de gelegenheid stelt om de betalingsachterstand binnen 5 dagen alsnog te betalen of contact op te nemen voor een (betalings)afspraak. Reageer je niet op deze herinnering? Dan ontvang je een laatste herinnering om de huur binnen 5 dagen te betalen of contact op te nemen. Heb je eind van de maand nog niet betaald, dan ontvang je in het begin van de daaropvolgende maand een sommatie.

  • Woonmeij verzoekt je in de brief dringend om de betalingsachterstand binnen 14 dagen alsnog te betalen.
  • Betaal je dan nog niet? Dan schakelen wij de deurwaarder in. De kosten van de deurwaarder komen voor jouw rekening.
  • In het uiterste geval vragen wij aan de rechter om de huurovereenkomst te ontbinden en de woning te mogen ontruimen.
Wijziging van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening

Per 1 januari 2021 is de wijziging van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) van kracht. Met deze wijziging krijgen gemeenten de mogelijkheid om gegevens van burgers met betalingsachterstanden in een vroeg stadium uit te wisselen met woningcorporaties, energie- en drinkwaterbedrijven en zorgverzekeraars.

Deze wijziging betekent voor ons als woningcorporatie dat wij verplicht zijn om gegevens van huurders met problematische huurachterstand te delen met de afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente. Dat deden we al, maar alleen met toestemming van de huurder zelf. Vanaf 1 januari 2021 hebben wij deze toestemming niet meer nodig.

Gemeenten krijgen hierdoor eerder mensen met schulden in beeld en kunnen dus ook eerder schuldhulpverlening aanbieden.

Huurverhoging

Jaarlijks worden op 1 juli de huren verhoogd. Uiterlijk eind april ontvangen onze huurders een brief met de huurverhoging. Naast de nieuwe huurprijs staan ook de nieuwe servicekosten in deze brief vermeld. Wil je bezwaar maken tegen de huurverhoging? Kijk dan hier hoe en in welke gevallen dit kan.