Naamswijziging huurcontract

Als u en uw partner allebei huurder zijn, dan heeft u dezelfde huurrechten en -plichten.

Wat betekent dit?
  • U bent allebei hoofdelijk aansprakelijk voor de woning, het betalen van de huur, het tekenen van de huuropzegging en het opleveren van de woning.
  • U heeft allebei recht op huurbescherming.
  • Bij een verbroken relatie heeft u allebei evenveel recht op de woning.
  • Als een van beiden overlijdt, mag de ander in de woning blijven wonen.
Verbroken relatie

Wanneer uw relatie is verbroken, heeft u allebei evenveel recht op de woning. Wie in de woning blijft wonen, beslist u onderling of met hulp van een rechter. 

Wat verwachten wij van u?

Download het formulier "Verzoek naamswijziging (verbroken relatie)" en vul het allebei in. U vindt het formulier ook rechts op deze pagina.

Let op:
Degene die in de woning blijft wonen vult ook de machtiging automatische incasso in. Die vindt u op de laatste pagina van het formulier. Zonder deze gegevens kunnen wij uw verzoek niet in behandeling nemen.

Urgentie aanvragen

Alleen in zéér uitzonderlijke omstandigheden wordt een urgentie toegekend. Lees hier meer over het aanvragen van urgentie. 

Overlijden partner

Wanneer uw partner is overleden, mag u in de woning blijven wonen. Denkt u er wel aan om het formulier "Verzoek naamswijziging (overlijden partner)" bij ons in te leveren? U vindt het formulier ook rechts op deze pagina. 

Let op:
Het verzoek naamswijziging huurcontract is alleen geldig als u een kopie van de akte van overlijden meestuurt en als u de machtiging automatische incasso volledig invult. Zonder deze gegevens kunnen wij uw verzoek niet in behandeling nemen. U vindt de machtiging automatische incasso op de laatste pagina van het formulier.