Koersplan: hoe staan we ervoor?

De laatste tijd hebben we gewerkt aan een monitor van ons koersplan. Zo kunnen we in één oogopslag laten zien hoe we ervoor staan op onze belangrijkste thema’s: duurzaamheid, klanttevredenheid en onze vastgoedportefeuille. 

DuurzaamheidKoersplanmonitor duurzaamheid

Voor duurzaamheid hebben we de doelstelling om 30% CO2-reductie op de uitstoot van onze woningen te realiseren in 2030. Dit doen we door verduurzaming van onze woningen en door het installeren van zonnepanelen en warmtepompen. We zijn hiermee goed op weg. Echter, we willen zelf ook graag het goede voorbeeld geven. Daarom zetten we ook intern in op verduurzaming van onze bedrijfsmiddelen. Hier zijn we trots op en dit laten we graag zien.

Bekijk hier de volledige monitor 
KlanttevredenheidKoersplanmonitor klanttevredenheid

Wat betreft de klanttevredenheid zetten we in op een gemiddelde score van een 8 voor onze klantprocessen. Een mooi, maar ook uitdagend doel. Elke dag werken we hard aan dit doel. We kennen verschillende processen die gaan over de verhuring van een woning, het onderhouden van de woning en het verlaten van de woning. Daarnaast beantwoorden onze collega’s elke dag de vragen van huurders.

Naast deze klantprocessen werken we ook aan onze dienstverlening. Hoe wordt onze communicatie, de tijdigheid van onze werkzaamheden, de kwaliteit van onze werkzaamheden en het contact met ons klantencontactcentrum ervaren? We bereiken mooie cijfers en blijven werken om deze te verbeteren.

Koersplanmonitor vastgoedportefeuilleVastgoedportefeuille

Niet te vergeten, onze vastgoedportefeuille. En dan gaat het hier voornamelijk om nieuwbouw. We weten allemaal dat er een woningtekort is. Ondanks dat de meeste woningen voor de toekomst er al staan, wil Woonmeij tussen 2019 en 2031 in het totaal 900 woningen toevoegen aan ons bezit. Elke dag wordt er gewerkt aan nieuwe woningen en met regelmaat mogen we bewoners verblijven met een nieuwe woning. Zo hebben we 6 nieuwbouwprojecten opgeleverd in 2023. 

+ 900 woningen

Van de 900 woningen die we willen toevoegen zijn er 800 in het sociale segment en 100 voor mensen met een middeninkomen.

De komende jaren blijven we volop investeren in het toevoegen van woningen. We verwachten dan ook dat de doelstelling + 900 in 2031 haalbaar is.  In 2023 gaven we in het totaal 148 sleutels uit bovenop de jaarlijkse mutaties. Dit zijn de nieuwbouwwoningen en een geruild complex met 29 woningen aan de Mieke de Brefstraat (ruil met BrabantWonen). Daar zijn we erg trots op!

Tot 2024 hebben we netto 130 woningen toegevoegd. Hierin zitten onder andere herstructureringsprojecten (sloop/nieuwbouw), verkoop van woningen en de ruil met BrabantWonen.

Hier vind je meer informatie over alle nieuwbouwprojecten.
 

Koersplanmonitor Woonmeij
Deel dit bericht