Zo check je zelf je energielabel

Regelmatig stellen huurders ons de vraag welk energielabel hun woning heeft. Ook tijdens de verschillende thema-avonden van vorig jaar kwam deze vraag vaak terug. Goed nieuws, want je kunt het energielabel van je woning zelf checken! 

Wat zegt een energielabel?

Het energielabel geeft aan of de woning veel of weinig energie verbruikt (de energieprestatie). Woningen met een A++++-label zijn het energiezuinigst. De minst zuinige woningen krijgen een G-label. Woonmeij is hard op weg alle woningen met energielabels D, E, F en G te verduurzamen. Vanaf 2028 moeten al onze woningen een energielabel D of hoger hebben, dat is wettelijk bepaald. In dit artikel lees je hier meer over.  

Hoe check je zelf je energielabel? 

Iedereen kan het energielabel van zijn of haar eigen woning opvragen. Kijk hiervoor op Zoek je energielabel | Energielabel. Vul de gevraagde gegevens in en je krijgt het label te zien. Je energielabel opvragen kan voor zowel huurwoningen als koopwoningen.  

Zo blijf je op de hoogte 

Houd er rekening mee dat het energielabel soms wordt aangepast. Bijvoorbeeld als er een andere meetmethode voor energielabels wordt gehanteerd. Ook als de woning is verduurzaamd, verandert het label. Kijk dus regelmatig op de genoemde website en blijf op de hoogte.  

 

Deel dit bericht