Viering hoogste punt woningen en appartementen Irenestraat

Op de plek van voormalige basisschool ‘de Touwladder’ in Sint-Michielsgestel bouwt Woonmeij samen met aannemer Hoedemakers 38 sociale huurwoningen. Waar op 19 april nog de eerste paal de grond in ging, werd vandaag, op 24 november, het hoogste punt bereikt. Tijd voor een feestje met betrokken partijen én voor de toekomstige bewoners het moment om alvast een kijkje te nemen in de woning!

Anders wonen in een NOM-woning

De 14 levensloopbestendige woningen en 24 appartementen, ontworpen door Huizenhoog Architecten, zijn Nul-Op-De-Meter en erg energiezuinig. Doordat de woningen zijn voorzien van zonnepanelen, wekken ze jaarlijks gemiddeld net zoveel energie op als dat er wordt verbruikt.
De woningen zijn goed geïsoleerd, hebben geen gasaansluiting en worden verwarmd door een warmtepomp. Het ventilatiesysteem zorgt dat opgewerkte warmte niet verloren gaat en voor een gezond klimaat in de woning. Het wonen in een NOM-woning is daardoor nét even anders en vraagt bewustwording van de bewoner in het energiegebruik en inzicht in de nieuwe apparatuur.

Het dak er op

Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd het hoogste punt bereikt. Wethouder Sam Goossens plaatste samen met Mark Wonders, directeur-bestuurder bij Woonmeij en Simon Passier, directeur van Hoedemakers bouw en ontwikkeling, de dakplaat van de lift.  
Sam Goossens: “We zijn heel blij met deze extra sociale huurwoningen. En dat ze ook nog eens heel energiezuinig zijn is natuurlijk echt geweldig.” Ook Mark Wonders is blij met de bouw van de energiezuinige woningen: ”Deze woningen zijn een belangrijke aanvulling op het aantal duurzame en betaalbare woningen. In tijden als deze is het belangrijk een bijdrage te leveren aan het wooncomfort van huurders en het beperken van de woonlasten.” Voor Simon Passier is het bereiken van het hoogste punt een belangrijke mijlpaal; “Een traditie in de bouw. Zeker in deze bijzondere tijd is het belangrijk om alle partners die meewerken aan de totstandkoming van dit mooie project te bedanken voor hun inzet.”


Medio 2023 worden de woningen opgeleverd en kunnen de huurders hun nieuwe woning betrekken op deze mooie locatie.

 
Bekijk hier de dronebeelden gemaakt tijdens de viering van het hoogste punt 

Deel dit bericht