Transformatie kantoorpand Kortestraat in volle gang

Samen met projectontwikkelaar Okko realiseert Woonmeij 28 sociale huurwoningen aan de Kortestraat 3A in Sint-Oedenrode. In het voormalige kantoorpand, bestaande uit twee verdiepingen, worden nul-op-de-meter appartementen gerealiseerd. Het pand wordt verduurzaamd en gasloos uitgevoerd. De uitvoering is in handen van Hoedemakers bouw en ontwikkeling.

De werkzaamheden aan het pand zijn inmiddels in volle gang. De contouren van het oude kantoor vormen zich langzaam tot een appartementengebouw met gezamenlijke binnenplaats. Per verdieping worden 14 energieneutrale appartementen gerealiseerd met ieder een eigen buitenruimte en berging. De grootte van de appartementen varieert waardoor ze geschikt zijn voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Op het terrein zijn voldoende parkeerplaatsen om te voorzien in parkeerbehoefte.

Bouwbezoek

Op 23 november brachten Mark Wonders, directeur-bestuurder Woonmeij, Rik Compagne Wethouder Gemeente Meierijstad, Wilbur van Hamond, directeur Okko en Simon Passier, directeur Hoedemakers Bouw en ontwikkeling een bezoek aan de bouw.

“De transformatie naar een woongebouw voor kleine huishoudens begint zich af te tekenen”, aldus Rik Compagne: “Het is geweldig om te zien hoe een kantoorgebouw als dit een nieuwe, duurzame invulling krijgt zonder hele grote ingrepen”. Mark Wonders: “De appartementen zijn een aanwinst voor de portefeuille van Woonmeij. Door deze transformatie levert Woonmeij een bijdrage aan de uitbreiding van sociale levensloopbestendige woningen in Sint-Oedenrode. “ Wilbur van Hamond, ook initiatiefnemer van deze ontwikkeling: “Ik sluit me aan bij beide heren. Een woonfunctie sluit erg goed aan bij het gebouw, dat hebben we vandaag kunnen zien. Fijn dat Okko met dit project haar steentje bij kan dragen in het verlichten van de woningnood. “

 

De verhuurprocedure van de 28 appartementen wordt in december door Woonmeij opgestart en naar verwachting vindt de oplevering plaats in de eerste helft van 2023.

 

 

Fotobijschrift: Wilbur van Hamond neemt Mark Wonders, Rik Compagne en Simon Passier mee door het pand aan de Kortestraat in Sint-Oedenrode.

Deel dit bericht