Terugblik themabijeenkomst 8 mei 2023

Op 8 mei 2023 vond de tweede huurdersbijeenkomst van onze jaarkalender participatie plaats.

Het thema van deze bijeenkomst was betaalbaar wonen en energielasten. We zijn blij met de grote opkomst: er waren 49 betrokken huurders aanwezig. We hebben bruikbare input gekregen waar we mee aan de slag gaan. 

Vragen

Wat doet Woonmeij om energieverbruik en energielasten terug te dringen? Wat kan en wil de huurder zelf doen en welke hulp heeft men daarbij nodig? In groepen van ongeveer 10 mensen gingen we in gesprek. Er bleken best wat vragen over de planning van verduurzaming. Ook de aanpak van het verduurzamen zelf kwam op tafel. Hoe isoleert Woonmeij de vloeren? Legt Woonmeij een maximum aantal zonnepanelen op woningen? Wat is een energieprestatievergoeding (EPV) en volgt Woonmeij alle technische ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van waterstof, windenergie en energieopslag en duurzaam materiaalgebruik?

Zorgen aanpakken

Tijdens de groepsgesprekken hoorden we dat meerdere mensen zich best zorgen maken over de betaalbaarheid van het wonen, de kosten voor energie, boodschappen en dergelijke. Ook de aangekondigde huurverhoging kwam aan bod. Sommige huurders vertelden hoe zij hun energielasten hebben kunnen verlagen, bijvoorbeeld door de verwarming lager te zetten, een warme trui aan te doen en door het zelf aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen, zoals een tochtstrip of radiatorfolie. Er bleek veel belangstelling voor het maken van een afspraak met de Energiecoach van Woonmeij. Veel huurders wilden ook weten wat ze zelf kunnen en mogen doen om verduurzaming van hun woning te versnellen.

Verbetering in beeld

De vragen en ideeën die iedereen heeft aangedragen, zijn opgenomen in onderstaande tekening die ter plekke op deze avond werd gemaakt. Huurders geven aan dat ze het vooral belangrijk vinden dat Woonmeij duidelijk en op tijd communiceert. Wat gaat Woonmeij precies doen en wat niet? De dingen die mensen in de groepsgesprekken hebben aangedragen, nemen we mee in onze communicatie over de aanpak van de verduurzaming. Over de tips of verzoeken die we via ansichtkaarten hebben ontvangen, gaan we mensen binnen drie weken terugbellen. Allemaal bedankt voor de waardevolle bijdrage! 

Deel dit bericht