Start bouw Irenestraat Beekkant Sint-Michielsgestel

Op 19 april ging de eerste paal de grond in van de nieuwbouw van 38 woningen op de locatie van voormalige basisschool De Touwladder. 

Woonmeij realiseert daar 14 levensloopbestendige woningen aan de Irenestraat en 24 appartementen aan de Beekkant. Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij: “Met deze energiezuinige huurwoningen dragen we bij aan prettig en duurzaam wonen in Sint-Michielsgestel”. De woningen worden naar verwachting medio 2023 opgeleverd. 

Nul-op-de-meter

De woningen zijn ‘nul-op-de-meter’ (NOM-)woningen. Dit wil zeggen dat het totaal van de energie die nodig is voor o.a. het verwarmen en ventileren van de woning samen met het theoretisch huishoudelijk verbruik, wordt opgewekt door zonnepanelen. De woningen zijn hierdoor extra energiezuinig en voorbereid op de toekomst.

Energieprestatievergoeding

De huurder heeft straks geen energiekosten meer, maar betaalt een EPV-vergoeding (energieprestatievergoeding) aan Woonmeij in ruil voor het verduurzamen van de woning.

Circulariteit

Bijzonder aan dit project is dat in het kader van circulariteit -uit ons duurzaamheidsbeleid- materialen uit het voormalige schoolgebouw ergens anders worden hergebruikt. Zo worden de plafonddelen uit het schoolgebouw bijvoorbeeld hergebruikt voor aftimmering van plafond en wanden in de centrale hal van de nieuwbouwwoningen.

Deel dit bericht