Sloopfase Kapittelhof van start

Wethouder Jan van Burgsteden van gemeente Meierijstad gaf woensdag 1 februari het officiële startsein van het project Hart van Rooi in het centrum van Sint-Oedenrode. 

Onder toeziend oog van Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij, Jeroen van Stiphout van Van Stiphout Projectontwikkeling en aanwezigen van Stichting Eigen Sleutel nam de wethouder vanuit een grote kraan een stuk muur uit een van de panden. De sloop van het vroegere Rabobankkantoor aan de Markt en de voormalige huurwoningen aan het Kapittelhof maakt plaats voor de bouw van 56 appartementen, een parkeergarage en commerciële ruimte.

 

Gevarieerd woonaanbod en ruimtelijke kwaliteit

Wethouder Van Burgsteden (ruimtelijke ordening): “Het project Hart van Rooi sluit aan bij onze woonvisie met voldoende en gevarieerd woonaanbod, dat ruimte en kansen biedt voor alle bevolkingsgroepen en leefstijlen. Dit project combineert sociale huurwoningen en koopappartementen in zowel lagere als hogere prijsklassen, wat wonen in ons centrum interessant maakt voor diverse bewoners. De nieuwbouw draagt bovendien bij aan een duurzame woonomgeving en aan de uitstraling en vitaliteit van het karakteristieke centrum van Sint-Oedenrode. Nu het nieuwe bestemmingsplan vastgesteld is kunnen we van start met een ruimtelijke kwaliteitsslag op deze plek.”

 

27 Koopappartementen en een commerciële ruimte

Jeroen van Stiphout vult namens de projectontwikkelaar aan: “In de jarenlange aanloop van dit project hebben wij uitgekeken naar dit moment. Binnenkort verwachten we nog zo’n belangrijke mijlpaal: de start verkoop van de koopappartementen. Gevolgd door de start bouw, die als het meezit ook nog dit jaar zal beginnen.” Het project Hart van Rooi bestaat uit twee gebouwen. In het gebouw aan de Markt komen 27 koopappartementen, een ondergrondse parkeergarage en commerciële ruimte. Op de begane grond aan de achterzijde staan hier vijf goedkopere appartementen gepland. Op de verdiepingen komen 22 appartementen in het duurdere segment.

 

29 sociale huurappartementen

In het woongebouw aan het Kapittelhof komen 29 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte. Hiervan worden 9 appartementen regulier verhuurd door Woonmeij. “We bouwen meer woningen terug dan dat er gesloopt worden. Hierdoor leveren we een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van het aantal sociale levensloopbestendige woningen in Sint-Oedenrode. De overige 20 appartementen en gemeenschappelijke ruimte worden gehuurd door Stichting Eigen Sleutel. Door een passende woonvorm te bieden die aansluit bij de situatie van de jongvolwassenen laten we zien dat we er ook voor deze doelgroep zijn. Als de woningen klaar zijn kunnen zij zelfstandig wonen en op hun eigen manier deelnemen aan de maatschappij”, aldus Mark Wonders van Woonmeij.
Helmy Steenbakkers voorzitter van de stichting is blij met de start van de sloop: “Het is eindelijk zo ver. Met de start van de sloop zijn we weer een stap dichter bij een eigen sleutel voor onze jongeren. Een nieuwe toekomst waarin zij zelfstandig kunnen wonen in een veilige omgeving’.

In het voorjaar zijn de sloopwerkzaamheden uitgevoerd en is het terrein klaar voor de bouw van de nieuwe appartementen.

 

Een van de toekomstige bewoners is geinterviewd over zijn zoektocht naar een eigen plek. 
Het interview met Sem lees je hier op de website van Hart van Rooi. 

Deel dit bericht