Ouderinitiatief Eigen Sleutel en Woonmeij slaan de handen ineen

Op 9 december 2021 ondertekenden Stichting Eigen Sleutel en Woonmeij een intentieovereenkomst om te komen tot de realisatie van woningen voor een begeleid wonen project op locatie Kapittelhof in Sint-Oedenrode. Een uniek kleinschalig ouderinitiatief met als doel om mensen met een beperking een plek te geven in de eigen omgeving.

Ouderinitiatief

Stichting Eigen Sleutel is een initiatief van ouders met (jong)volwassen kinderen met autisme en een gemiddeld tot hoog IQ met een WLZ-indicatie en behoefte aan 24-uurs begeleiding. Helmy Steenbakkers en Linda Foolen zijn deze stichting gestart omdat zij op zoek waren naar een toekomstige woonplek voor hun kind. Helmy Steenbakkers: “Wij willen deze (jong) volwassenen een eigen sleutel geven voor een appartement waardoor ze zelfstandig kunnen wonen in een veilige omgeving”. Linda Foolen vult aan: “Maar het is ook een eigen sleutel die verbinding geeft met anderen en het geeft hun de sleutel tot een nieuwe toekomst”. Op de beoogde locatie komt 24-uurs begeleiding om de bewoners te ondersteunen bij begeleiding- en woonvragen.  

Intentieovereenkomst

Met de intentieovereenkomst bekrachtigen stichting Eigen Sleutel en Woonmeij om de haalbaarheid te onderzoeken van de realisatie van woningen voor deze (jong)volwassenen op de locatie Kapittelhof in Sint-Oedenrode. Mark Wonders: “Wij zijn er voor woningzoekenden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en daar is deze groep een mooi voorbeeld van. Door voor hen een woonplek te creëren, kunnen zij op hun eigen manier deelnemen aan de maatschappij”. Op de locatie Kapittelhof komen ook andere huurders te wonen. Naar verwachting wordt het project begin 2024 opgeleverd.

Samenwerking gemeente Meierijstad

De gemeente Meierijstad heeft stichting Eigen Sleutel en Woonmeij samengebracht. Rik Compagne: “de ouders klopten bij ons aan op zoek naar een geschikte locatie. Wij ondersteunen het initiatief van harte en hebben hen daarom in contact gebracht met Woonmeij”. De gemeente Meierijstad bouwt aan een inclusieve gemeente, waarbij iedereen op zijn eigen manier mee kan doen. Rik Compagne: “zo vinden ook mensen die begeleiding nodig hebben bij het wonen een passende woning in Meierijstad”.

Ondertekening

Op donderdag 9 december vond de ondertekening van de intentieovereenkomst op het kantoor van Woonmeij in Schijndel plaats, door de betrokken partijen:

  • Helmy Steenbakkers en Linda Foolen, namens Stichting Eigen Sleutel 
  • Mark Wonders, directeur-bestuurder, namens Woonmeij
Deel dit bericht