Nieuwbouw Bloemenwijk Schijndel

Op de plek waar vroeger basisschool De Vossenberg stond, bouwen we 47 woningen. De eerste 16 woningen zijn al toegewezen. Binnenkort start de verhuur van de overige 31 appartementen. 15 daarvan liggen op de eerste en tweede verdieping van het hoogste gebouw. 16 appartementen liggen aan de galerij van het lagere gebouw.

Uniek aan dit nieuwbouwproject is het feit dat zeven appartementen worden verhuurd volgens het B'Ons Thuis concept. We zoeken hiervoor huurders die zelfstandig willen wonen én het leuk vinden om samen met anderen te koken, tv kijken of spelletjes te doen. Iedereen woont alleen, maar staat er toch niet helemaal alleen voor.

Het B’Ons Thuis concept

De zeven B’Ons Thuis appartementen bevinden zich op de eerste verdieping van het hoogste gebouw. Ze zijn bedoeld voor senioren die hun sociaal leven willen uitbreiden en graag dingen ondernemen samen met andere bewoners. De Seniorenraad heeft dit concept bedacht naar het succesvolle idee van Samen Thuis in Gemert. Alle huurders wonen zelfstandig, maar zijn betrokken bij elkaar. Zo krijgt iedereen een veilig en vertrouwd gevoel.

Elke woning heeft een eigen woonkamer, keuken, twee slaapkamers en badkamer. De achtste woning op de verdieping is ingericht met een gemeenschappelijke keuken, woonkamer, hobbyruimte en logeerkamer. Deze laatste kamer is bijvoorbeeld bedoeld voor een zorgprofessional. Mocht iemand zorg nodig hebben, dan koopt hij of zij die zelf in. 

16 galerij appartementen + 8 appartementen 

Het blok van de 16 galerijappartementen in het lagere gebouw bestaat uit twee woonlagen. De acht andere appartementen bevinden zich in het hoge gebouw op de tweede verdieping. Deze woningen hebben twee slaapkamers, een open keuken, een badkamer met douche en toilet en een apart bezoekerstoilet. De woningen op de begane grond hebben een terras. De woningen op de verdieping hebben allemaal een balkon. 

Huurprijzen 

Hoogste gebouw: 15 appartementen
7 B’Ons Thuis appartementen op de eerste verdieping: € 650,43 
8 appartementen tweede verdieping: € 775,92 

Laagste gebouw: 16 galerijappartementen 
12 appartementen van € 650,43 
4 appartementen van € 775,92

De genoemde huurprijzen zijn exclusief servicekosten. Met deze huurprijzen kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag, afhankelijk van je inkomen.

Start verhuur en oplevering 

Op dit moment is de bouw in volle gang. We verwachten de appartementen in het najaar van 2024 op te leveren. Reageren op de 16 galerijappartementen in het lage gebouw en op de 8 appartementen op de tweede verdieping van het hoge gebouw kan van 26 maart tot 2 april via OnsHuiz.nl. 
Reageren op de 7 B’Ons Thuis appartementen kan van 15 t/m 29 april. Om in aanmerking te komen, moet je ingeschreven zijn als woningzoekende bij OnsHuiz. 

Toewijzing anders dan anders 

Om het B’Ons Thuis concept te laten slagen, zoeken wij een groep huurders die hierin samen willen optrekken. Bewoners uit omgeving Boschweg-Noordoost krijgen voorrang. Ze hopen dat hierdoor doorstroming in de wijk ontstaat. Voor de toewijzing voeren we samen met Welzijn de Meierij intakegesprekken. 

Nieuwsgierig? Kom naar het spreekuur! 

Op dinsdag 16 april van 10.00 tot 11.30 uur en vrijdag 19 april van 11.30 uur tot 13.00 uur zitten we in de Kajuit. Tijdens dit spreekuur kunnen wij helpen met reageren op de advertentie en vragen beantwoorden. Er is koffie, thee en iets lekkers, dus loop gerust binnen.

Deel dit bericht