Hoogste punt Gasthuisstraat Schijndel bereikt

Een feestelijk moment vandaag aan de Gasthuisstraat in Schijndel. Woonmeij en To Build vierden samen met toekomstige bewoners, vaklieden en genodigden het hoogste punt van de bouw van 15 sociale huurwoningen.

 

Met het hijsen van de vlaggen werd stilgestaan bij deze belangrijke mijlpaal. Wethouder Rik Compagne had samen met de directie van To Build en Woonmeij de eer om deze ceremoniële handeling uit te voeren en het hoogste punt te markeren. In toespraken werden vaklieden bedankt voor hun inzet en na het officiële deel stond traditiegetrouw de frietkar klaar. Toekomstige bewoners namen alvast een kijkje op de bouw om een indruk te krijgen van hun nieuw woning. Ook werd er kennis gemaakt met de nieuwe buren.

 

1 locatie, 2 gebouwen

Op het terrein is de bouw van 8 nul-op-de-meterappartementen in volle gang. Gelijktijdig met de nieuwbouw wordt de voormalige kleuterschool, een pand met monumentale status, getransformeerd tot 7 starterswoningen. Alle woningen zijn geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens. Wethouder Compagne is blij met de woningen: “Fijn dat op deze manier een mooie herbestemming aan het pand wordt gegeven. Door de combinatie van transformatie en nieuwbouw is Meierijstad straks weer 15 sociale huurwoningen rijker. En die zijn hard nodig!”

 

Betaalbaar en energiezuinig wonen

Het dak van de nieuwbouw wordt voorzien van zonnepanelen en in iedere woning komt een warmtepomp. “Door onder andere deze duurzame maatregelen zijn de woningen energiezuinig en doen we een aanvulling op het aantal betaalbare sociale huurwoningen in Schijndel”, aldus Mark Wonders directeur-bestuurder van Woonmeij. “Huurders kunnen hier straks prettig wonen met lage woonlasten”.

Naar verwachting ontvangen de toekomstige bewoners, bij een voorspoedig verloop van de bouw, na de bouwvak hun sleutel. Harm van Gog, directeur van To Build, is nu al bijzonder trots op dit project en de unieke samenwerking. "Het wederzijds vertrouwen tussen Woonmeij en To Build heeft geleid tot een open samenwerking. Mede daardoor realiseren we, in deze economische onzekere tijden, een project als de Gasthuisstraat wat anders misschien wel op de plank was blijven liggen".

 

Bekijk ook de video me dronebeelden die gemaakt is van de viering: https://youtu.be/EdkyBLlHx6Y 

Deel dit bericht