Home » Over woonmeij » Actueel » Flexwoningen Schijndel klaar voor nieuwe bewoners

Flexwoningen Schijndel klaar voor nieuwe bewoners

Woonmeij plaatste in november, in samenwerking met de gemeente Meierijstad, 17 flexwoningen in Schijndel aan de Kerkendijk. Vandaag was het zover: de eerste huurders kregen de sleutel van hun gloednieuwe flexwoning. Zij zijn de trotse bewoners van deze mooie woningen: comfortabel, energiezuinig en mooi op tijd voor de Kerst klaar. De woning bestaat uit een woonkamer met open keuken en op de verdieping twee slaapkamers en een badkamer.

Enthousiaste bewoner

De eerste sleutel werd vandaag overhandigd aan Laura Ketelaars. Laura: “Ik had niet gedacht dat ik kans zou maken. Maar fijn dat het is gelukt en het eindelijk zover is dat ik kan beginnen met de voorbereidingen om te verhuizen. Ik ben erg blij met deze woning en weet zeker dat ik hier met veel plezier woon”. Gedurende de dag werden de sleutels ook uitreikt aan de overige bewoners onder het genot van een glaasje glühwein of chocomel. De bewoners konden alvast kennismaken met elkaar en opwarmen bij een vuurkorf.

Toewijzing ook via loting

Het is een fantastische plek dicht bij het centrum van Schijndel en ook zeker gewild. Er hebben maar liefst 327 woningzoekenden gereageerd op de advertenties. De woningen zijn toegewezen aan een- en tweepersoonshuishoudens waarvan een aantal werd toegewezen via loting. Woningzoekenden met weinig inschrijfduur maken hierdoor kans op een woning. Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij: “Geweldig dat het gelukt is om hier een project met flexwoningen te realiseren. Met de ingebruikname van de woningen is weer een mooie stap gezet in de uitbreiding van het woningbezit en meer kansen voor woningenzoeken”.