Feestelijke opening Oranjehof Schijndel

Vanmiddag was het zover: de ingebruikname van de 29 appartementen gelegen aan de Bernhardstraat in Schijndel door cliënten en medewerkers van Reinier van Arkel. 

Tijdens de feestelijke opening spraken bestuurders Mark Wonders van Woonmeij en Tom van Mierlo van Reinier van Arkel spraken de aanwezigen kort toe. Mark Wonders: "We creëren met elkaar ruimte om mooie mogelijkheden, waar wonen en zorg samenkomen, te realiseren. Complimenten aan alle betrokkenen en heel veel woonplezier voor alle bewoners." Tom van Mierlo gaf aan trots te zijn op deze locatie: "Het is niet alleen een prachtig gebouw maar we kunnen hier ook echt betere zorg bieden in vergelijking met de oude locatie aan de Offenbachstraat." Na de onthulling van de nieuwe naam 'Oranjehof' hadden de 120 gasten gelegenheid de appartementen te bekijken. Met een BBQ werd de middag gezellig afgesloten en konden buren met elkaar kennis maken.

Twee aparte vleugels

In 2022 tekenden Woonmeij en Reinier van Arkel de huurovereenkomst die het startsein vormde voor de samenwerking in complex De Hoogakkers. Hierbij werd het complex met totaal 66 appartementen gesplitst in twee aparte vleugels. De vleugel met 29 appartementen kreeg een nieuwe bestemming voor cliënten in zorg bij Reinier van Arkel. De overige 37 appartementen blijven bestemd voor huurders van Woonmeij. Beide vleugels hebben ieder hun eigen ingang gekregen.

De afgelopen tijd is hard gewerkt door o.a. bouwpartners Huybregts Relou, Totaaltechniek Brabant en Van Thiel Optimaal om er een fijne plek van te maken. Net als in de andere appartementen van het complex De Hoogakkers werden alle badkamers en keukens gerenoveerd en zijn in de centrale ruimten, zoals hal en gangen, nieuwe vloeren gelegd en muren fris geschilderd en gedeeltelijk voorzien van decorbehang.

Deel dit bericht