Corporaties zetten stap in aanpak woningnood

Samen met negen andere woningcorporaties in Noordoost Brabant en bouwer Barli B.V. uit Uden bundelden wij onze krachten om de komende vijf jaar 1.000 verplaatsbare woningen te bouwen

Op 3 juli 2024 bezegelden wij deze samenwerking met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Woonmeij werkt samen met de corporaties BrabantWonen, JOOST, Woonveste, Charlotte van Beuningen, Zayaz, Mooiland, Area, Peelrand Wonen en Wonen Vierlingsbeek. Samen bieden wij sociale woonruimte aan ruim 100.000 huishoudens, met name in de regio Noordoost Brabant. 

Woningnood 

De behoefte aan nieuwe woningen is enorm, vooral om de acute woningnood aan te pakken. In maart vorig jaar is de regionale woondeal Noordoost Brabant ondertekend. Hierin spraken we af hoeveel woningen we willen bouwen tot 2030. Om dit doel te bereiken, kiezen wij samen met de andere negen woningcorporaties voor modulair bouwen. Elke corporatie werkt samen met Barli uit Uden. Barli maakt deze verplaatsbare woningen in hun fabriek in Uden. Zodra deze klaar zijn worden ze kant-en-klaar naar de bouwlocaties gebracht. Dit werkt snel en efficiënt, een groot voordeel voor woningzoekenden. Zij krijgen daardoor immers veel sneller de sleutel van hun nieuwe huis.  

 

Met deze samenwerking zetten we woorden om in daden, precies voor wie wij er willen zijn: voor onze bewoners en woningzoekenden. 

Deel dit bericht