Bouw 26 appartementen Kasteellaan Sint-Oedenrode van start

Op de plek van het voormalige Fioretti College aan de Kasteellaan in Sint-Oedenrode bouwt Woonmeij 26 sociale huurwoningen. 

De appartementen krijgen twee slaapkamers en daardoor zijn ze geschikt voor één of tweepersoonshuishoudens. Ze zijn via een lift bereikbaar zodat zowel jonge als oudere huurders hier goed kunnen wonen. De nieuwbouw wordt gerealiseerd door Van der Heijden bouw en ontwikkeling.

 

Officieel startmoment

Van der Heijden bouw en ontwikkeling is inmiddels met de grondwerkzaamheden gestart. Voor de gelegenheid nam Wethouder Rik Compagne plaats in de graafmachine. Rik Compagne: “De start van de bouw is een feit en daar ben ik blij mee”. Ook directeur-bestuurder van Woonmeij, Mark Wonders, kijkt uit naar de komst van de appartementen: “Ze liggen op een centrale plek in het groen. Hiermee realiseren we een mooie en vooral belangrijke uitbreiding van het aantal  levensloopgeschikte woningen in Sint-Oedenrode”. De invulling gebeurt met een aantal randvoorwaarden, zoals het verbinden van de aangrenzende wijk Vogelenzang met het park en de voorzieningen rondom kasteel Henkenshage. Er is zorgvuldig gekeken naar de inrichtingsmogelijkheden van deze locatie en daarbij rekening gehouden met de bestaande omgeving.

 

Naar verwachting wordt de verhuurprocedure voorjaar 2023 door Woonmeij opgestart en vindt de oplevering plaats eind 2023.

 

Fotobijschrift: van links naar rechts: Wethouder Rik Compagne (in de graafmachine), Ferry Verstappen commercieel directeur Van der Heijden bouw en ontwikkeling en Mark Wonders directeur-bestuurder Woonmeij.

Deel dit bericht