Home » Over woonmeij » Actueel » 28 Appartementen in kantoorpand Kortestraat

28 Appartementen in kantoorpand Kortestraat

Projectontwikkelaar Okko Project uit Eindhoven heeft eind maart een anterieure overeenkomst ondertekend met gemeente Meierijstad voor de transformatie van het kantoorgebouw naar 28 appartementen. Afgelopen week heeft Woonmeij het pand aangekocht en tekenden Okko Project en Woonmeij de ontwikkel- en realisatieovereenkomst.

Wilbur van Hamond, directeur van Okko Project is initiatiefnemer van deze ontwikkeling: “Het project geeft een positieve impuls aan de wijk en de woningmarkt. Wij zijn als ontwikkelaar blij dat we met dit project een bijdrage kunnen leveren aan uitbreiding van de woningvoorraad in Meierijstad.” Alle 28 sociale huurappartementen worden verhuurd door woningbouwvereniging Woonmeij. Het gebouw is geschikt voor verschillende typen 1- en 2-persoonshuishoudens.

De verwachting is dat er in het voorjaar van 2022 gestart kan worden met de verbouwing van het pand. De oplevering van de sociale huurwoningen zal circa een jaar later zijn. Het gebouw, bestaande uit twee bouwlagen, wordt verduurzaamd en gasloos uitgevoerd. Per verdieping worden 14 appartementen gerealiseerd met elk een eigen buitenruimte en berging. Er zijn voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein om te kunnen voorzien in de parkeerbehoefte.