Home » Over woonmeij » Actueel » 26 Appartementen op plek voormalig Fioretti College Sint-Oedenrode

26 Appartementen op plek voormalig Fioretti College Sint-Oedenrode

Het voormalige Fioretti College is al enige tijd geleden gesloopt. In overeenstemming met gemeente Meierijstad worden er door Woonmeij 26 sociale huurwoningen gerealiseerd. De appartementen zijn met een lift toegankelijk en krijgen twee slaapkamers waardoor ze voor een brede doelgroep toegankelijk zijn.

De laatste jaren loopt de druk op de woningmarkt verder op. Dat geldt niet alleen voor de koopmarkt maar ook voor de sociale verhuur. Het wordt voor mensen die aangewezen zijn op een sociale huurwoning steeds moeilijker om een woning te bemachtigen. Dat is de reden dat de gemeente Meierijstad en Woonmeij de handen ineen hebben geslagen om te onderzoeken op welke locaties binnen de gemeente er sociale huurwoningen gerealiseerd kunnen worden.

Locatie Fioretti Sint-Oedenrode

De invulling gebeurt met een aantal randvoorwaarden, zoals het verbinden van de wijk met het park en de voorzieningen rondom kasteel Henkenshaege. Woonmeij heeft Van Asten-Doomen uit Tilburg ingeschakeld om de randvoorwaarden van de gemeente en de uitgangspunten van Woonmeij te vertalen in een gebouwontwerp passend bij deze mooie locatie. Een ontwerp dat samen met de gemeente tot stand is gekomen. Er is zorgvuldig gekeken naar de inrichtingsmogelijkheden van deze locatie en daarbij rekening gehouden met de bestaande omgeving.