Bloemenwijk Boschweg Schijndel

Op de plek waar vroeger basisschool De Vossenberg stond, bouwen we 47 nieuwe woningen en een wijkgebouw. De eerste 16 woningen zijn al toegewezen (fase 1). Momenteel zijn we bezig met de verhuur van de overige 31 appartementen. (fase 2) 15 daarvan liggen op de eerste en tweede verdieping van het hoogste gebouw. 16 appartementen liggen aan de galerij van het lagere gebouw, deze zijn allemaal verhuurd.

Uniek aan dit nieuwbouwproject is het feit dat zeven appartementen worden verhuurd volgens het B'Ons Thuis concept. We zoeken hiervoor huurders die zelfstandig willen wonen én het leuk vinden om samen met anderen te koken, tv kijken of spelletjes te doen. Iedereen woont alleen, maar staat er toch niet helemaal alleen voor.

Wijkgebouw

Het nieuwe wijkgebouw wordt verhuurd aan de gemeente Meierijstad. Stichting Beheer Woonservice Boschweg huurt het weer van de gemeente en gaat het nieuwe wijkgebouw beheren. Samen met andere betrokken partijen in de wijk, waaronder de wijkraad, KBO Boschweg, SCC de Kajuit, Welzijn de Meierij en de Senioren Boschweg, gaan zij een breed aanbod aan wijkactiviteiten in het wijkgebouw organiseren. 

Ben je benieuwd naar hoe het wijkgebouw eruit komt te zien? Bekijk hier het filmpje.
In november 2023 verspreidde de Gemeente Meierijstad deze nieuwsbrief over de bouw van het wijkgebouw.

Het B’Ons Thuis concept

impressie gemeenschappelijke ruimteDe zeven B’Ons Thuis appartementen bevinden zich op de eerste verdieping van het hoogste gebouw. Ze zijn bedoeld voor senioren die hun sociaal leven willen uitbreiden en graag dingen ondernemen samen met andere bewoners. De Seniorenraad heeft dit concept bedacht naar het succesvolle idee van Samen Thuis in Gemert. Alle huurders wonen zelfstandig, maar zijn betrokken bij elkaar. Zo krijgt iedereen een veilig en vertrouwd gevoel.

Elke woning heeft een eigen woonkamer, keuken, twee slaapkamers en badkamer. De achtste woning op de verdieping is ingericht met een gemeenschappelijke keuken, woonkamer, hobbyruimte en logeerkamer. Deze laatste kamer is bijvoorbeeld bedoeld voor een zorgprofessional. Mocht iemand zorg nodig hebben, dan koopt hij of zij die zelf in. 

16 galerij appartementen + 8 appartementen 

Het blok van de 16 galerijappartementen in het lagere gebouw bestaat uit twee woonlagen. De acht appartementen bevinden zich in het hoge gebouw op de tweede verdieping. Deze woningen hebben twee slaapkamers, een open keuken, een badkamer met douche en toilet en een apart bezoekerstoilet. De woningen op de begane grond hebben een terras. De woningen op de verdieping hebben allemaal een balkon. De 16 appartementen in het lagere gebouw zijn allemaal verhuurd.

Via de camera op het bouwterrein van aannemer Hoedemakers is de bouw van de appartementen goed te volgen. Je bekijkt de beelden hier.

Op 9 april bereikten we het hoogste punt van de bouw. Een feestelijke mijlpaal die we samen met toekomstige bewoners en betrokkenen vierden.
 

Huurprijzen 

Hoogste gebouw: 15 appartementen 
7 B’Ons Thuis appartementen op de eerste verdieping: € 650,43 
8 appartementen tweede verdieping: € 775,92 

Laagste gebouw: 16 galerijappartementen
12 appartementen van € 650,43 
4 appartementen van € 775,92

De genoemde huurprijzen zijn exclusief servicekosten. Met deze huurprijzen kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag, afhankelijk van je inkomen.

Start verhuur en oplevering 

Op dit moment is de bouw in volle gang. We verwachten de appartementen in het najaar van 2024 op te leveren. 

Toewijzing anders dan anders 

Om het B’Ons Thuis concept te laten slagen, zoeken wij een groep huurders die hierin samen willen optrekken. Bewoners uit omgeving Boschweg-Noordoost krijgen voorrang. Ze hopen dat hierdoor doorstroming in de wijk ontstaat. Voor de toewijzing voeren we samen met Welzijn de Meierij intakegesprekken. 

Bekijk de verhuurbrochures van de woningen hier: 

 

 

Kenmerken

Locatie
Schijndel (bloemenwijk Boschweg)

Woningtype
Wijkgebouw (MFA) Grondgebonden woningen appartementen woningen beneden-bovenwoningen

Aantal woningen
47

Doelgroep
Verschillende doelgroepen

Huurprijzen
Fase 1: €551,85 - €800,-. Fase 2: € 650,43 - € 775,92 excl. servicekosten. Prijspeil 2024.

Start bouw
september 2023

Verwachte oplevering
Fase 1: week 41 2024 | Fase 2: week 45 2024 | Wijkgebouw: week 50 2024

Start adverteren woningen
Alle woningen zijn inmiddels verhuurd