Home » Nieuwbouwprojecten » Bloemenwijk Boschweg Schijndel

Bloemenwijk Boschweg Schijndel

Woonmeij bouwt in totaal 47 sociale huurwoningen; 8 levensloopbestendig woningen, 8 beneden-bovenwoningen en 31 appartementen. De woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Er ontstaan hierdoor meer mogelijkheden voor doorstroming in de wijk. Daarnaast wordt er het B’ons Thuis concept van de Seniorenraad gerealiseerd. De verwachting is dat het volledige project begin 2024 kan worden opgeleverd.

 

Wijkgebouw

Woonmeij bouwt het wijkgebouw en verhuurt het vervolgens aan de gemeente. De stichting Beheer Woonservice Boschweg huurt het weer van de gemeente en gaat het nieuwe wijkgebouw beheren. Samen met andere betrokken partijen in de wijk, waaronder de wijkraad, KBO Boschweg, SCC de Kajuit, Welzijn de Meierij en de Senioren Boschweg, gaan zij een breed aanbod aan wijkactiviteiten in het nieuwe wijkgebouw organiseren.

 

B’ons Thuis

Boven het wijkgebouw worden appartementen gerealiseerd. Op de eerste laag wil Woonmeij het B’Ons Thuis concept realiseren. Het B’Ons Thuis-concept is gebaseerd op het ThuisHuis concept, een landelijk concept van een woonvorm waarbij iedere bewoner een eigen (kleine) woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer heeft. Je deelt een gemeenschappelijke keuken en woonkamer, een hobbyruimte en een logeerkamer. Als het nodig is, kan er zorg geregeld worden. In principe wonen de mensen zelfstandig. Het is zodanig ingericht dat bewoners maximaal uitgenodigd worden activiteiten te ondernemen. Vrijwilligers runnen het huis en ondernemen activiteiten met de bewoners die dat willen. Professionals komen alleen ter ondersteuning als het nodig is. 

 

Kenmerken

Locatie
Schijndel (bloemenwijk Boschweg)
Woningtype
Wijkgebouw (MFA) Grondgebonden woningen appartementen woningen beneden-bovenwoningen
Aantal woningen
47
Doelgroep
Nog niet bekend
Huurprijzen
Nog niet bekend
Startdatum
medio 2023
Datum van oplevering
einde 2024
Startverhuur
einde 2023