Home » Over woonmeij » Actueel » Nieuwe bus voor 't Binnenveld

Nieuwe bus voor 't Binnenveld

Zorghoeve ‘t Binnenveld aan de Boxtelseweg in Schijndel verzorgt dagopvang voor ouderen met dementie of eenzijdige verlamming (hersenletsel). Door deze opvang kunnen de ouderen veel langer thuis blijven wonen. Het vervoer van en naar de zorghoeve is een heel belangrijk punt omdat de ouderen anders simpelweg niet kunnen komen. Tevens wordt de nieuwe bus ingezet voor vervoer op maat. De bus is wellicht beter bekend als de EROPUITBUS, beschikbaar overdag maar ook ‘s avonds voor uitstapjes, bezoekjes aan de supermarkt, familie bezoekjes etc.


Zorghoeve ’t Binnenveld heeft een splinternieuwe bus, en ditmaal een echte rolstoelbus. De bus die tot dusver werd gebruikt, was niet geschikt voor vervoer met een rolstoel. Er was maar één bus en deze had bovendien geen rolstoellift. En juist bij deze kwetsbare mensen ligt vereenzaming op de loer.

Voor de kosten hoeven de passagiers het niet te laten. Door de financiële bijdrage die het project steunen, kost een rit van A naar B slechts twee euro. Met normaal busvervoer, als dat al mogelijk zou zijn, kost dat zeven euro vijftig. Voor een groepsreisje op zaterdag kost een rit vier of vijf euro. En op zondag wordt er gereden voor Stichting De Zonnebloem. De bus wordt dagelijks ingezet om ouderen te kunnen vervoeren van en naar de zorghoeve, maar ook naar activiteiten op diverse locaties, zorgboerderijen, uitjes of simpelweg boodschappen. Door actief netwerken en lobbyen bij ondernemers zijn er voldoende maatschappelijke organisaties bereidt gevonden om de bus mede te financieren door het plaatsen van een logo op de bus.