Home » Over woonmeij » Archief

Archief

Flexwoningen Schijndel klaar voor nieuwe bewoners

Woonmeij plaatste in november, in samenwerking met de gemeente Meierijstad, 17 flexwoningen in Schijndel aan de Kerkendijk. Vandaag was het zover: de eerste huurders kregen de sleutel van hun gloednieuwe flexwoning. Zij zijn de trotse bewoners van deze mooie woningen: comfortabel, energiezuinig en mooi op tijd voor de Kerst klaar. De woning bestaat uit een woonkamer met open keuken en op de verdieping twee slaapkamers en een badkamer.

[title]

Enthousiaste bewoner

lees meer »

Meij magazine december

Een uitgave boordevol mooie en interessante onderwerpen. Zo kun je binnenkijken bij Rina. Zij bouwt al voor het twaalfde jaar op een rij een giga kerstdorp. Maar december betekent ook topdrukte voor hulporganisaties. Samen Sterk voor Meierijstad is zo'n organisatie. En hoe werkt Woonmeij aan oplossingen voor het woningtekort? Je leest het allemaal in het magazine. Veel leesplezier!

Ouderinitiatief Eigen Sleutel en Woonmeij slaan de handen ineen

Op 9 december 2021 ondertekenden Stichting Eigen Sleutel en Woonmeij een intentieovereenkomst om te komen tot de realisatie van woningen voor een begeleid wonen project op locatie Kapittelhof in Sint-Oedenrode. Een uniek kleinschalig ouderinitiatief met als doel om mensen met een beperking een plek te geven in de eigen omgeving.

[title]

Ouderinitiatief

lees meer »

1400 huurwoningen en aandacht voor slaagkansen

Op 9 december 2021 ondertekenden gemeente Meierijstad, woningcorporaties Area, Woonmeij en BrabantWonen en de huurdersbelangenorganisaties van Area en Woonmeij de nieuwe prestatieafspraken voor 2022. In de prestatieafspraken staat beschreven hoe we het komende jaar samen invulling gaan geven aan de volkshuisvestelijke opgaven van Meierijstad.

[title]

Zes thema’s

lees meer »

Aedes benchmark 2021

Aedes, de branchevereniging voor alle woningcorporaties, hield dit jaar voor de achtste keer de Aedes-benchmark. Hierin worden corporaties beoordeeld op zogenoemde prestatievelden. Een A-score betekent een bovengemiddelde prestatie, een B-score gemiddeld en een C-score is onder gemiddeld. Woonmeij krijgt in deze benchmark vier keer een B-score. Voor de onderdelen duurzaamheid, huurdersoordeel, onderhoud & verbetering en bedrijfslasten. Daarnaast is in de benchmark gekeken naar beschikbaarheid & betaalbaarheid. De resultaten van Woonmeij tref je in bijgevoegde factsheet aan.

Verplaatsbare woningen aan de Kerkendijk in Schijndel

De eerste verplaatsbare woningen naast het kantoor van Woonmeij en achter de brandweerkazerne staan er. Volgende week volgen er nog een aantal. 

[title]

Nieuwsgierig naar de woningen en hoe dat in zijn werk gaat? Kijk dan hier naar een kort filmpje.

lees meer »

Tegoed voor energiebesparende producten

De gemeente Meierijstad gaat huurders stimuleren om energie te besparen. Dat doet zij door middel van een cadeaubon van € 70,=.

[title]

Waarom ondersteuning

lees meer »

Hoogste punt Meidoornstraat - Seringenlaan

Op donderdag 4 november vierden Woonmeij en Janssen de Jong Bouw samen met de nieuwe bewoners het hoogste punt van de 23 woningen aan de Meidoornstraat en Seringenlaan in Sint-Michielsgestel. Ze vervangen de 16 woningen die begin dit jaar werden gesloopt. Deze voldeden bouwtechnisch niet meer aan de eisen van deze tijd.

[title]

De vlaggen hingen in top en de frietkraam stond klaar om het hoogste punt te vieren.

lees meer »

Pilot scootmobielstalling

Met de vergrijzing als feit en een vier zo keer hoog scootmobielgebruik als toekomstverwachting, onderzoekt Woonmeij de mogelijkheden rondom het stallen en delen van scootmobielen. Welke uitdagingen liggen er en waar gaan we precies op stuiten in bestaande appartementencomplexen? Met die vraag gaan we – in samenwerking met Gemeente Meierijstad en Area – aan de slag.

[title]

“Veel appartementencomplexen zijn nu niet toegerust op het veilig en gebruiksvriendelijk stallen van scootmobielen”, legt Hammy Langerwerf uit.

lees meer »

Verduurzamingsproject MustBe0

Dat verduurzaming van het woningbezit een van Woonmeij’s speerpunten is, mag geen verrassing zijn. Toch is er een innovatief project dat extra het noemen waard is: MustBe0. Woonmeij speelt hierin een voorlopersrol als het gaat om verduurzaming van gestapelde bouw. Wij doen proces- en techniekkennis op en heel Europa kijkt mee!

[title]

Voor dit project is Woonmeij benaderd door De Energiesprong, een organisatie die verduurzaming aanjaagt. “We krijgen een speciale Interreg subsidie van de Europese Unie.

lees meer »

Belanghoudersbijeenkomst

Op 25 oktober vond een belanghoudersbijeenkomst plaats, waarbij wij een aantal doelstellingen uit ons Koersplan centraal stelden. Met zo'n 50 belanghouders gingen wij het gesprek aan of er aanscherping of bijstelling van onze doelstellingen moest plaatsvinden en hoe verdere realisatie tot stand kon komen. Er vond een aantal inspirerende sessies plaats. In de volgende nieuwsbrief van Woonmeij gaan we hier nader op in. 

[title]

Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Via de aanmeldknop op de homepage van Woonmeij kunt u zich aanmelden.

lees meer »

We zitten op Facebook!

Lees of praat je mee? We zijn als Woonmeij nu ook te vinden op Facebook. Projecten, handige tips, verse nieuwtjes en mooie huurdersverhalen; we gaan het allemaal met je delen. Zo blijf je lekker op de hoogte.

12 Woningen aan de Boschweg in Schijndel

Woonmeij en ontwikkelaars Henk de Laat en Arno Heijmans (Broekhuizen B.V.) realiseren 12 woningen aan de Boschweg in Schijndel binnen een plan van totaal 17 woningen. Het volledige persbericht leest u hier. 

Van Rita kerk naar Rita Veste in Boskant

Een mooi gebouw is bewaard gebleven. In dit prachtige pand is voor Woonmeij een project van 14 sociale huurwoningen gerealiseerd door Bouwbedrijf Van Stiphout. Het ontwerp is gemaakt door LA Architecten. In bijgaande film zie je de transformatie van oud naar nieuw. https://lnkd.in/eQXfJgtc

Appartementencomplex Oase en 't Liereke naar volledige 0-op-de-meter (NOM)

Woonmeij gaat in 2022 66 appartementen in de Oase in Schijndel en aan 't Liereke in St. Michielsgestel renoveren naar volledige 0-op-de-meter-woningen (NOM). Een bijzonder project voor Woonmeij die de uitvoering hiervan heeft uitbesteed aan De Bonth van Hulten (Koninklijke VolkerWessels). Het project wordt ook ondersteund door de Europese Unie. 

[title]

Uiteraard zetten wij de bewoners centraal, samen met onze partner Fiks mens en wonen. Onder het genot van een lekker ijsje maakte het bouwteam daarom eerst kennis met de bewoners.

lees meer »

Meij magazine juli 2021

Vlak voor de zomervakantie valt Meij magazine van juli op de mat bij alle huurders van Woonmeij. In deze uitgave een interview met Brechtje van Zutphen en haar dochter Maartje. Zij ontvingen onlangs de sleutel van hun prachtige woning in De Ritakerk in Boskant. In april feestelijk gedoopt tot Rita Veste. Directeur-Bestuurder Mark Wonders ging in gesprek met jonge woningzoekenden. Wat vinden zij belangrijk aan een woning? En je leest ook Yvonnes verhaal over woningurgentie. Vergeet vooral niet de 'Kort nieuws' pagina. Daar vindt u tips over o.a. het aanvragen van huurtoeslag! Klikt u hier voor de bladerbare versie van het magazine.

Automatisch in- en uitschakelen van boilers

Heeft u een boiler in uw woning welke momenteel geen warm water geeft? Lees dan via deze link wat er aan de hand is en hoe u het probleem kunt oplossen: TF-signaal verdwijnt: gevolgen boiler | Enexis Netbeheer

Hulp nodig?
Komt u er met het stappenplan niet uit en heeft u hulp nodig? Neem dan op werkdagen tussen 08.30-12.00 uur telefonisch contact op met onze reparatielijn via (073) 544 06 07 of stuur een e-mail naar reparaties@woonmeij.nl

28 Appartementen in kantoorpand Kortestraat

Projectontwikkelaar Okko Project uit Eindhoven heeft eind maart een anterieure overeenkomst ondertekend met gemeente Meierijstad voor de transformatie van het kantoorgebouw naar 28 appartementen. Afgelopen week heeft Woonmeij het pand aangekocht en tekenden Okko Project en Woonmeij de ontwikkel- en realisatieovereenkomst.

[title]

Wilbur van Hamond, directeur van Okko Project is initiatiefnemer van deze ontwikkeling: “Het project geeft een positieve impuls aan de wijk en de woningmarkt.

lees meer »

Algemene Ledenvergadering

Op dinsdagavond 22 juni, vond de eerste Algemene Ledenvergadering van 2021 plaats. Een digitale vergadering. Dit betekende dat onze leden via hun computer konden meekijken hoe de voorzitter van de Raad van Commissarissen (David Lauwen) en onze directeur bestuurder (Mark Wonders) verantwoording aflegden over het afgelopen jaar en de actualiteiten bespraken. 

 

[title]

De toelichting op het jaarverslag vond met name plaats aan de hand van de infogr

lees meer »

Verduurzamingsproject van 66 appartementen

Eén juni 2021 hebben De Bonth van Hulten en Woonmeij een contract getekend voor een verduurzamingsproject van 66 appartementen. Een fantastische pilot die moet bijdragen aan een internationale innovatie van gestapelde bouw naar 0- op de meter. We kijken uit naar de uitvoering waarin we de klant centraal stellen.

26 Appartementen op plek voormalig Fioretti College Sint-Oedenrode

Het voormalige Fioretti College is al enige tijd geleden gesloopt. In overeenstemming met gemeente Meierijstad worden er door Woonmeij 26 sociale huurwoningen gerealiseerd. De appartementen zijn met een lift toegankelijk en krijgen twee slaapkamers waardoor ze voor een brede doelgroep toegankelijk zijn.

[title]

De laatste jaren loopt de druk op de woningmarkt verder op. Dat geldt niet alleen voor de koopmarkt maar ook voor de sociale verhuur.

lees meer »

Vacature Lid RvC

In verband met het einde van zijn zittingstermijn neemt een van onze commissarissen eind van het jaar afscheid van de RvC. We zijn dan ook thans op zoek naar een nieuwe commissaris, met het functieprofiel 'Zorg'. De RvC houdt toezicht op het beleid en de algemene gang van zaken bij Woonmeij, adviseert het bestuur en treedt tevens op als diens werkgever. De sollicitatieprocedure wordt begeleid door Public Spirit. Voor nadere informatie en reactie op deze vacature https://www.publicspirit.nl/vacatures/lid-raad-van-commissarissen/

Meij magazine maart

Weer een nieuwe uitgave van het magazine voor alle huurders van Woonmeij. Teamleider Woonmeij KlantenService, Erwin Rijkers, vertelt in het voorwoord over de manier van werken bij Woonmeij in coronatijd en de klantwaardering waar we trots op zijn! We waren bij Stephanie Russens thuis in haar verplaatsbare woning van 38m2. Een enthousiaste huurster aan het woord. 

[title]

Mari en Maria van Hamond uit Sint-Oedenrode hadden een brand in huis. Het kan zomaar gebeuren.

lees meer »

Oplevering 14 sociale huurwoningen in kerk in Boskant

Bouwbedrijf Van Stiphout heeft 14 sociale huurwoningen opgeleverd aan Woonmeij. Op 1 april ontvangen de bewoners de sleutel van hun nieuwe eengezinswoning in de voormalige Ritakerk. De 14 woningen bestaan ieder uit een woning met een verdieping en zolder. Daar waar de binnenzijde een flinke metamorfose kreeg, bleef het uiterlijk van de kerk zo veel mogelijk bewaard.

[title]

Wethouder Rik Compagne van gemeente Meierijstad en Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij kregen alvast een rondleiding van Jane van Balveren, verhuurmakelaar bij Woonmeij.

lees meer »

Sloop Irenestraat 2 gestart

Eerste zichtbare stappen voor herontwikkeling van de locatie

Deze week is gestart met de sloop van het voormalige schoolgebouw aan Irenestraat 2 in Sint-Michielsgestel. Donderdagmorgen namen wethouder Lianne van der Aa (Volkshuisvesting) en Mark Wonders, directeur van woningbouwvereniging Woonmeij, een kijkje bij de werkzaamheden die ongeveer twee maanden in beslag zullen nemen. Begin 2022 start Woonmeij met de nieuwbouw van 38 woningen.

[title]

Om de bouw van woningen op deze locatie mogelijk te maken, past de gemeente het bestemmingsplan aan. Dat ligt vanaf nu tot begin mei voor zes weken ter inzage.

lees meer »

Een nieuwe binnentuin voor de bewoners van Laverhof en Woonmeij

De gemeenschappelijke tuin van het Mgr. Bekkershuis (onderdeel van zorgorganisatie Laverhof) en de tegenoverliggende seniorenwoningen (woningbouwvereniging Woonmeij) is vernieuwd! De huidige binnentuin bracht niet veel voor de bewoners en werd niet optimaal gebruikt. Door de verbouwing van het Mgr. Bekkershuis, groeide de behoefte om ook de tuin grondig aan te pakken. Laverhof en Woonmeij sloegen de handen ineen en hebben samen met idverde NL één nieuwe buitenruimte gerealiseerd waar bewoners van beide complexen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen bewegen en ontspannen. 

[title]

Zorgconcept

lees meer »

Phishing mail

Denkt u dat u een phishing mail heeft ontvangen? Klik niet op de link en deel nooit uw bankgegevens!

[title]

Er worden nepberichten (e-mail en sms) verzonden door internetcriminelen, waarin ten onrechte de naam van WoningNet wordt gebruikt. In het bericht staat dat u de verlengingskosten van uw insch

lees meer »

Telefoon of e-mail van KWH of DESAN

Het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) voert maandelijks een onderzoek uit over de tevredenheid van onze huurders. Het KWH kan op werkdagen en zaterdagen tot 20:30 telefonisch of per e-mail contact met u opnemen.

[title]

- De e-mails worden verzonden door DESAN. Dit is een onderzoeksbureau waarmee KWH samenwerkt. In deze e-mail staat een link naar een website met de vragenlijst.

lees meer »

Meij magazine

Alle huurders ontvingen het Meij magazine van december afgelopen week in de bus. In dit magazine lees je onder andere het bijzondere verhaal over de dierenvoedselbank van Shanon Schepens uit Sint-Michielsgestel, gaat Mark Wonders in gesprek met wethouder Lianne van der Aa van gemeente Sint-Michielsgestel en wethouder Rik Compagne van gemeente Meierijstad. En vertelt wijkagent Anton van Vught uit Schijndel over zijn werkzaamheden.

[title]

Ben je nieuwsgierig naar deze verhalen en nog veel meer? Het Meij magazine lees je hier.

lees meer »

Verplaatsbare woningen achter 't Spectrum in Schijndel

Woonmeij heeft opdracht gegeven aan Barli Bouwsystemen uit Uden voor het plaatsen van 17 verplaatsbare woningen. De woningen worden medio zomer 2021 geplaatst op het veld tussen het kantoor van Woonmeij, 't Spectrum en de Brandweer in Schijndel.

[title]

Gemeente Meierijstad onderzoekt samen met woningbouwcorporaties Area en Woonmeij de mogelijkheden om binnen de gemeente in totaal circa 100 verplaatsbare woningen te realiseren.

lees meer »