Home » Over woonmeij » Archief

Archief

Brief van de Belastingdienst over opvragen inkomen

Huurders ontvangen een brief van de Belastingdienst. Hierin schrijft de Belastingdienst dat Woonmeij het inkomen van de huurder heeft opgevraagd. De brief is te herkennen aan het onderwerp: Uw verhuurder heeft gegevens bij ons opgevraagd. Woonmeij krijgt geen bedragen te zien. Alleen een inkomenscategorie.

[title]

Waarom vraagt Woonmeij inkomensgegevens op?

lees meer »

Regionale woondeals Noord-Brabant ondertekend

Afgelopen week hebben wij onze handtekening gezet onder een woondeal met de Provincie Noord-Brabant. Dit deden we samen met 56 gemeenten, 37 andere woningcorporaties en Hugo de Jonge, minister Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Gezamenlijk zetten we de schouders onder de opgave om tot en met 2030 ruim 130.000 woningen te bouwen in onze provincie. Samen krijgen we het voor elkaar!

[title]

Er zijn afspraken gemaakt over hoeveel en welke woningen er per gemeente bijkomen.

lees meer »

Ondertekening prestatieafspraken gemeente Meierijstad

Deze week hebben we de prestatieafspraken voor 2023 ondertekend in Meierijstad. 

Dit deden we samen met de gemeente, collega-corporaties Area en BrabantWonen en de huurdersvertegenwoordiging van Area en Woonmeij. 

[title]

In deze afspraken staat onze samenwerking verwoord in doelen en actiepunten, denk aan verduurzaming, leefbaarheid en wonen met zorg.

lees meer »

Tijdelijk Noodfonds Energie

Om te voorkomen dat mensen in de financiële problemen komen door de gestegen prijzen, hebben energieleveranciers en maatschappelijke organisaties een Tijdelijk Noodfonds Energie opgericht. Huishoudens die van een bepaald minimum moeten rondkomen, kunnen een beroep doen op dit noodfonds. 

[title]

Wie komt in aanmerking voor extra ondersteuning? 

Huishoudens kunnen een beroep doen op het Noodfonds Energie als zij voldoen aan de volgende voorwaarden:

lees meer »

Sloopfase Kapittelhof van start

Wethouder Jan van Burgsteden van gemeente Meierijstad gaf woensdag 1 februari het officiële startsein van het project Hart van Rooi in het centrum van Sint-Oedenrode. 

[title]

Onder toeziend oog van Mark Wonders, directeur-bestuurder van Woonmeij, Jeroen van Stiphout van Van Stiphout Projectontwikkeling en aanwezigen van Stichting Eigen Sleutel nam de wethouder vanuit ee

lees meer »

Meij Magazine nr. 14

Het nieuwe Meij magazine is verspreid en staat weer boordevol interessante onderwerpen. Je leest een feelgoodverhaal over goede buren en over liefde in een appartementencomplex. Maar ook kun je meer vinden over het energieplafond en de energietoeslag en informatie over waar je terecht kunt als je het financieel lastig hebt. Meer lezen? Klik dan op deze link

 

De beste wensen!

Ook in 2023 draagt Woonmeij graag haar steentje bij aan de woonwensen van onze huurders en woningzoekenden. Voldoende, betaalbare en duurzame woningen in buurten waar het goed wonen is. Want wonen doen we samen. Namens alle medewerkers van Woonmeij een mooi jaar gewenst.

Prestatieafspraken 2023 met gemeente Sint-Michielsgestel getekend

Samen met de gemeente Sint-Michielsgestel en collega-woningcorporaties JOOST en BrabantWonen ondertekende Woonmeij op 7 december de prestatieafspraken voor 2023. In deze afspraken hebben we vastgelegd welke werkzaamheden alle partijen het komende jaar gaan uitvoeren, en dus welke bijdrage wie levert aan de realisatie van de volkshuisvestelijke opgave.

[title]

We hebben de prestatieafspraken geformuleerd aan de hand van een aantal thema's: samenwerking, beschikbaarheid, betaalbaarheid, duurzaamheid, leefbaarheid/veiligheid en wonen/welzijn/zorg. Voo

lees meer »

Samen op weg naar een duurzame toekomst

Vandaag is het duurzaamheidsakkoord getekend door gemeente Sint-Michielsgestel, Wooncorporatie Joost, BrabantWonen, huurdersbelangenvereniging HBW en door Woonmeij. Het akkoord is een samenwerkings- en ambitiedocument, waarin we samen vastleggen wat we willen bereiken met verduurzaming op middellange termijn (2030) en lange termijn (2050). Vervolgens kijken wij jaarlijks welke acties er nodig zijn om onze doelstellingen te bereiken. Veel van deze acties worden vastgelegd in de jaarlijkse prestatieafspraken.

[title]

Het duurzaamheidsakkoord is wederkerig. Dat betekent dat wat de wooncorporaties gaan verduurzamen, de gemeente ook gaat doen.

lees meer »

Aedes benchmark 2022

Ook dit jaar werd door Aedes, de branchevereniging voor alle woningcorporaties, de Aedes-benchmark gehouden. De benchmark biedt corporaties inzicht in hun prestaties en maakt deze onderling vergelijkbaar. De benchmark geeft handvatten om prestaties te verbeteren, van elkaar te leren en meer samen te werken.

[title]

De Aedes-benchmark is al 9 jaar een belangrijk instrument voor de sector, hierin worden corporaties beoordeeld op zogenoemde prestatievelden.

lees meer »

Viering hoogste punt woningen en appartementen Irenestraat

Op de plek van voormalige basisschool ‘de Touwladder’ in Sint-Michielsgestel bouwt Woonmeij samen met aannemer Hoedemakers 38 sociale huurwoningen. Waar op 19 april nog de eerste paal de grond in ging, werd vandaag, op 24 november, het hoogste punt bereikt. Tijd voor een feestje met betrokken partijen én voor de toekomstige bewoners het moment om alvast een kijkje te nemen in de woning!

[title]

Anders wonen in een NOM-woning

lees meer »

Transformatie kantoorpand Kortestraat in volle gang

Samen met projectontwikkelaar Okko realiseert Woonmeij 28 sociale huurwoningen aan de Kortestraat 3A in Sint-Oedenrode. In het voormalige kantoorpand, bestaande uit twee verdiepingen, worden nul-op-de-meter appartementen gerealiseerd. Het pand wordt verduurzaamd en gasloos uitgevoerd. De uitvoering is in handen van Hoedemakers bouw en ontwikkeling.

[title]

De werkzaamheden aan het pand zijn inmiddels in volle gang. De contouren van het oude kantoor vormen zich langzaam tot een appartementengebouw met gezamenlijke binnenplaats.

lees meer »

Europese kennisuitwisseling

Vorige week was een aantal collega's van Woonmeij een paar dagen in Keulen. Vanuit het internationale Interreg North West Europe (NWE) programma wisselden zij kennis uit met corporaties uit Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië. Hoe gaan andere Europese sociale huisvesters om met de verduurzaming? Enorm leerzaam en interessant! De trip was een ware energiesprong voor onze organisatie.

Kennis kun je vermenigvuldigen door te delen. Een spreuk waar we bij Woonmeij 100% achter staan.

Feestelijke oplevering energieneutrale woningen ‘t Liereke

Donderdag 10 november vierde Woonmeij samen met de bewoners de oplevering van ’t Liereke in Sint-Michielsgestel. De 36 sociale huurwoningen uit 1976 zijn verduurzaamd en nu volledig nul-op-de-meter (NOM). Een bijzonder project waarbij de bewoners tijdens de renovatie in hun woning woonden. De renovatie is uitgevoerd door de Bonth van Hulten en gesubsidieerd vanuit het Europees ondersteuningsprogramma MustBe0 van Interreg.

[title]

Verduurzaming van buiten en van binnen

lees meer »

Algemene ruimte Klokakker opgeknapt

Deze week gingen we aan de slag bij de Klokakker in Sint-Michielsgestel. De algemene ruimte werd opgeknapt door bewoners en medewerkers van Woonmeij samen met onze ketenpartners. Dit stond een paar jaar geleden al op de planning maar moest uitgesteld worden door corona. Trots zijn wij op de samenwerking tussen alle partijen om te komen tot een mooi resultaat.

Gouden huurders

Afgelopen dinsdag konden we eindelijk weer het gouden jubileum vieren met onze huurders die al 50 jaar huren. Mark Wonders trapte af met een praatje over de jaren van sleuteluitgifte 1972 en 1973. Er waren ook 19 genodigden aanwezig van 10 woningen uit de Van Oost-Frieslandstraat in Schijndel die hier dus al 50 jaar bij elkaar wonen. Best bijzonder!

[title]

Na het woordje werd er een lunch geserveerd en gezellig gebuurt. Een ding is zeker, het wordt enorm gewaardeerd door onze huurders. De eerste fijne reacties zijn al binnen.

lees meer »

Bouw 26 appartementen Kasteellaan Sint-Oedenrode van start

Op de plek van het voormalige Fioretti College aan de Kasteellaan in Sint-Oedenrode bouwt Woonmeij 26 sociale huurwoningen. 

[title]

De appartementen krijgen twee slaapkamers en daardoor zijn ze geschikt voor één of tweepersoonshuishoudens.

lees meer »

Oproep nieuwe inwoners Meierijstad

Bent u een nieuwe inwoner van 18 jaar of ouder en bent u in Meierijstad komen wonen tussen 1 september 2021 en 1 september 2022? Dan nodigt Gemeente Meierijstad u uit om kennis te maken op woensdag 12 oktober a.s.

[title]

U bent van harte welkom tussen 19.00 en 19.30 uur in het dienstverleningscentrum, Stadhuisplein 1 in Veghel.

lees meer »

Woonmeij zondag 11 sept. 16.00 uur bij SBS6

Wil je weten wat het werk van een woningcorporatie inhoudt? Deze maand zendt SBS6 weer een aantal afleveringen van de serie Helden van Nu uit. Dit keer staat het werk van woningcorporaties centraal. Verschillende invalshoeken komen aan bod, zoals: betaalachterstanden, duurzaamheid, leefbaarheid, samenwerking met huurders.

[title]

Aedes vereniging van woningcorporaties en diverse corporaties waaronder Woonmeij, hebben hieraan meegewerkt.

lees meer »
cybercriminelen

Opgepast: cybercriminelen misbruiken energietoeslag om rekeningen te plunderen.

Cybercriminelen hebben een nieuwe truc gevonden om bankrekeningen te plunderen: ze versturen nepberichten waarin staat dat je energietoeslag kunt aanvragen. 

[title]

Er zijn al vele honderden mensen in de oplichting getrapt.

lees meer »

Overeenkomst 15 woningen Gasthuisstraat getekend

Woonmeij en TO-Build uit Nuenen tekenden op 19 juli 2022 samen de aanneemovereenkomst voor de realisatie van totaal 15 woningen in Schijndel. 

[title]

Het project omvat 8 appartementen aan de Jan van Amstelstraat en de transitie van de voormalige kleuterschool aan de Gasthuisstraat naar 7 woningen.

lees meer »

Tekenmoment 26 appartementen Fioretti

Woonmeij en Van der Heijden bouw en ontwikkeling uit Schaijk tekenden op 14 juli samen de aanneemovereenkomst voor de realisatie van 26 appartementen aan de Kasteellaan in Sint-Oedenrode. 

[title]

Fioretti

Het gebouw wordt gerealiseerd op de plek van het voormalige Fioretti College en krijgt de naam Fioretti op de gevel. 

lees meer »
Van sloop naar nieuwbouw

Van sloop naar nieuwbouw

Onlangs hebben de eerste huurders de sleutel van hun gloednieuwe woning aan de Meidoornstraat en Seringenlaan in Sint-Michielsgestel ontvangen.

[title]

Op deze locatie hebben wij samen met Janssen de Jong Bouw 23 NOM (nul-op-de-meter) woningen gerealiseerd. Op verschillende momenten is het sloop- en nieuwbouwtraject gefilmd.

lees meer »

100% deelname verduurzaming woningen in Den Dungen

100% van de bewoners van de 17 woningen aan de Euwsel en Staakakker in Den Dungen heeft “ja” gezegd tegen de aanstaande verduurzaming van hun woning. 

[title]

Dat is een grote blijk van vertrouwen in Woonmeij en onderhoudsbedrijf Orly & Endevoets! We starten in september met de werkzaamheden.

lees meer »

Nieuw convenant buurtbemiddeling

Afgelopen week ondertekenden de gemeente Sint-Michielsgestel, Bint Welzijn, Politie eenheid Oost-Brabant, Woonmeij, JOOST en BrabantWonen een geactualiseerd Convenant Buurtbemiddeling. 

[title]

Hierin maken de partijen afspraken over de uitvoering en de monitoring van buurtbemiddeling in onze gemeente.

lees meer »

Algemene Ledenvergadering

Op 14 juni had Woonmeij haar eerste Algemene ledenvergadering van 2022. Aan bod kwamen onder andere het jaarverslag, een statutenwijziging, het Koersplan en de toekomst van participatie en de vereniging.

[title]

Jaarverslag

lees meer »

Actieve bewonersbijeenkomst

Op 12 mei vond de bijeenkomst actieve bewoners en leden bewonerscommissies van Woonmeij plaats. Ruim 30 huurders waren aanwezig in 't Spectrum. We trapten af met de lancering van het nieuwe Koersplan filmpje. Dit werd met enthousiasme ontvangen. 

[title]

Een aantal bewoners die meededen in het filmpje waren ook aanwezig. Daarna stond het herijkte Koersplan van Woonmeij op de agenda.

lees meer »

Nieuwbouwcomplex Boschweg in Schijndel

Aan de Boschweg in Schijndel verhuurt Woonmeij acht appartementen en twee grondgebonden woningen in de sociale verhuur. De twee penthouses vallen in het hogere huursegment en worden ook verhuurd door Woonmeij. 

[title]

De woningen worden energieneutraal gebouwd. Een Nul-op-de-meter (NOM) woning is zo geïsoleerd dat deze nog maar weinig energie nodig heeft voor verwarming.

lees meer »

Bewonersmagazine van mei

Buren die al 50 jaar huren, 17 nieuwe flexwoningen en Woonmeij als koploper in innovatie en verduurzaming.

[title]

Je leest het allemaal hier in de laatste versie van het huurdersmagazine.

lees meer »

Vernieuwd Koersplan

Prettig, duurzaam wonen

In ons Koersplan geven we de richting voor de komende jaren aan, benoemen we onze focus en stellen we prioriteiten. Nog meer richten we ons op keuzes in het belang van onze klanten en onze manier van dienstverlening aan de klant. 

[title]

We vergroten onze opgave in voldoende beschikbare woningen van +600 naar +900 woningen.

lees meer »