Home » Over woonmeij » Actueel » Woonruimteverdeling

Woonruimteverdeling

Op zoek naar een huurwoning? We merken dat het voor woningzoekenden wellicht wat verwarrend is geweest met een aantal fusies, een einde aan een samenwerkingsverband en toetreding tot twee verschillende systemen. Vandaar dat we nog even de veranderingen op een rijtje zetten.

 

Op 1 februari 2015 startte het Woonruimteverdeelsysteem daarwilikwonen. De deelnemende corporaties waren St. Joseph uit Boxtel, Huis & Erf uit Schijndel en Wovesto uit Sint-Oedenrode.

Op 1 januari 2018 fuseerden Huis & Erf en Wovesto tot Woonmeij. Voor daarwilikwonen had dat geen consequenties. Daarwilikwonen bleef formeel bestaan tot 1 juli 2019. Toen scheidden de wegen van St. Joseph en Woonmeij zich:

 

Woonmeij sloot (in april al) aan bij het Woonruimteverdeelsysteem OnsHuiz, waar Area uit Uden/Veghel mee werkt. OnsHuiz bestrijkt daarmee het gebied Meierijstad, Uden en Sint-Michielsgestel. 

St. Joseph fuseerde op 1 juli met de Kleine Meierij uit Rosmalen tot JOOST en sloot aan bij Woonservice, waar al vijf corporaties in samenwerkten. Woonservice bestrijkt het gebied Noordoost Brabant.

Woningzoekenden die ingeschreven stonden bij daarwilikwonen, zijn zowel overgeschreven naar OnsHuiz als naar Woonservice. Op het moment dat zij hun inschrijving in een van de systemen moeten verlengen kunnen zij de keuze maken of ze deze inschrijving willen handhaven of liever laten verlopen.