Home » Over woonmeij » Actueel » Hoogste punt nieuwbouw in Olland en Nijnsel

Hoogste punt nieuwbouw in Olland en Nijnsel

 

Woonmeij bouwt zes woningen aan De Misse in Olland en 12 woningen aan de Huisakkerweg in Nijnsel. Het hoogste punt van de bouw is bereikt. Vandaag hesen Mark Wonders, directeur-bestuurder Woonmeij, Lauran van Poppel van Van der Heijden bouw en ontwikkeling en wethouder Rik Compagne de vlag. 

 Nieuwbouw

 

Aan de Misse in Olland bouwt Woonmeij zes nieuwbouw woningen. De oude woningen zijn gesloopt. Aan de Huisakkerweg in Nijnsel worden 12 identieke woningen gebouwd. De nieuwe eengezinswoningen zijn duurzaam, namelijk energieneutraal en ze zijn geschikt voor verschillende type huishoudens. “Met deze woningen dragen we bij aan prettig, duurzaam wonen in Meierijstad”, aldus Mark Wonders.

Fairhomes

Van der Heijden bouw en ontwikkeling realiseert de woningen volgens het Fairhomes concept. “Veel onderdelen van de woningen worden geprefabriceerd. Dit maakt Just-in-Time-leveringen op de bouwplaats mogelijk waardoor overlast voor omwonenden wordt beperkt” geeft Arno van der Heijden aan.

Behoefte sociale huurwoningen

De nieuwbouw woningen dragen bij aan het voorzien in de woningbehoefte voor woningzoekenden in de gemeente. “De ambitie van de gemeente Meierijstad is dat 25% van de woningbouw gericht is op sociale woningbouw. We weten dat er behoefte is aan huurwoningen als deze in Olland en Nijnsel. Door samen de vlag te hijsen onderstrepen we het belang van deze ontwikkeling”, aldus wethouder Compagne. De woningen worden naar verwachting rond kerst dit jaar opgeleverd.