Home » Over woonmeij » Actueel » Elke dag zoeken naar de beste 'groene' oplossingen

Elke dag zoeken naar de beste 'groene' oplossingen

Elke dag is het ‘Dag van de duurzaamheid’. Mooi om weer eens stil te staan bij hoe wij mensen omgaan met de planeet. We zijn er met z’n allen steeds meer van overtuigd dat het schoner en slimmer kan én moet. Ook Woonmeij heeft duidelijke doelen: in 2050 willen we dat al onze woningen CO2-neutraal zijn. Om dat te bereiken ondernemen we vandaag al volop actie.

Eigenlijk is het bij ons elke dag ‘Dag van de duurzaamheid’. Want bij nieuwbouw en renovaties speelt duurzaamheid een hoofdrol. Natuurlijk blijven zaken als wooncomfort en veiligheid even belangrijk als voorheen, maar we zoeken telkens naar de meest ‘groene’ oplossing.

Een groen voorbeeld

Om een voorbeeld te noemen: deze zomer zijn twintig woningen aan de Tiboschlaan gerenoveerd. Ze zijn mooier, veiliger én duurzamer geworden. Ze hebben nu zonnepanelen en geen gas meer. Iedere bewoner heeft een eigen warmtepomp gekregen en voor de buitenverlichting zijn ledlampen gebruikt. En daar blijft het niet bij. De bewoners kunnen het komende jaar gebruikmaken van een energiecoach die hen goede adviezen en besparingstips kan geven. Samen met de energiecoach bekijken we wat de vernieuwingen nu concreet opleveren. Hoeveel CO2-uitstoot hebben we voorkomen en hoeveel wordt er bespaard op energiekosten? Zijn we goed bezig of kan het nog beter? Meten is weten!